Unul dintre avocații tânărului care a provocat un accident cu 3 morți și 5 răniți, reținut în alt dosar

Unul dintre avocații tânărului care a provocat un accident cu 3 morți și 5 răniți, reținut în alt dosar
Publicat: 31/10/2013, 17:28
Actualizat: 13/02/2019, 21:01

Unul dintre avocații tânărului arestat după ce a accidentat mortal cu mașina trei persoane și a rănit alte cinci a fost reținut de DNA Pitești fiindcă ar fi folosit, în februarie 2012, date confidențiale dintr-un dosar penal și le-ar fi divulgat unei persoane cercetate în cauza respectivă.

Potrivit reprezentanților DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează acte de urmărire penală față de Cristian Radu Nistor, avocat în cadrul Baroului Argeș, care în cursul lunii februarie 2012 a folosit date confidențiale dintr-un dosar penal pe care le-a divulgat unei persoane față de care se efectuau cercetări în cauza respectivă.

„Astfel, prin acțiunile sale, inculpatul Nistor Radu-Cristian a favorizat persoana respectivă prin transmiterea informațiilor că față de aceasta s-a emis, către instanța competentă, o autorizație a interceptării convorbirilor și comunicărilor telefonice și a convorbirilor în mediul ambiental, îngreunând și zădărnicind urmărirea penală și aflarea adevărului. Într-un alt context, în perioada noiembrie 2010 – februarie 2011, inculpatul Nistor Radu-Cristian a pretins și primit suma de 2.000 euro de la un denunțător, lăsându-l să creadă că are o influență reală asupra completului de judecată de la Tribunalul Argeș care judeca apelul formulat de denunțător în dosarul pentru care a fost trimis în judecată în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni la Legea circulației”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit documentului citat, ulterior, Radu-Cristian Nistor a falsificat și trei înscrisuri depuse în dosarul respectiv, prin contrafacerea scrierii și a semnăturii.

„De altfel, Tribunalul Argeș a admis apelul, înlocuind condamnarea la pedeapsa închisorii pentru o perioadă de doi ani și două luni, pronunțată de instanța de fond cu aplicarea unei amenzi administrative în cuantum de 1.000 lei. Decizia Tribunalului a fost încasată în totalitate de Curtea de Apel Pitești, fiind menținută sentința inițială pronunțată de instanța de fond”, se mai arată în comunicatul DNA.

Astfel avocatului Radu-Cristian Nistor i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile, iar joi procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul DGAși cu ofițeri specializați din cadrul DIPI Argeș.

Joi dimineață, bărbatul rănit grav după ce o ambulanță a fost lovită de un autoturism intrat pe contrasens, al cărei șofer este suspectat că a obținut fraudulos permisul, a murit la spital, astfel că numărul persoanelor decedate în accidentul produs, marți, pe un bulevard din Pitești, unde o ambulanță BGS care transporta la dializă șase pacienți a fost lovită de un autoturism BMW, a ajuns la trei, alte cinci persoane fiind rănite.

Celelalte cinci persoane rănite în urma accidentului sunt în stare stabilă, în afara oricărui pericol, potrivit medicilor.

Accidentul a avut loc marți, la ieșirea din Pitești spre Bascov, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde ambulanța BGS ce transporta șase pacienți la dializă a fost lovită de un autoturism BMW care a intrat pe contrasens. În urma impactului, doi pacienți aflați în ambulanță au murit pe loc.

Șoferul autoturismului BMW care a provocat accidentul a fost arestat preventiv, miercuri, sub acuzațiile de ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă.

Reprezentanții Parchetului Judecătoriei Pitești spun că există suspiciuni că șoferul, un tânăr de 25 de ani, care are doar patru clase, ar fi obținut fraudulos permisul de conducere, în anul 2006, perioadă vizată de scandalul de corupție de la Serviciul Permise Auto Argeș.

Procurorii au mai precizat că tânărul, care conducea un autoturism BMW cu volan pe dreapta, înmatriculat în Bulgaria, a depășit viteza legală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
Ungurii devin stăpâni în Europa. Susținerea este totală pentru Viktor Orban
Splendoarea de care puțini români știu. Locul care te transpune într-o altă lume
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Graceland, celebra casă a lui Elvis Presley, a scăpat la limită de executarea silită
×