Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Unul dintre românii suspectaţi că dezmembrau locomotive în Franţa a fost prins de poliţişti în Caracal

Unul dintre românii suspectaţi că dezmembrau locomotive în Franţa a fost prins de poliţişti în Caracal

Unul dintre românii suspectaţi că dezmembrau locomotive în Franţa, a fost prins, duminică, de poliţiştii din Caracal. Românul a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare.

Unul dintre românii căutaţi de autorităţile franceze sub suspiciunea că au dezmembrat locomotive şi au furat componente de la acestea, prejudiciind căile ferate cu aproximativ un milion de euro, a fost găsit duminică de poliţiştii din Olt. Bărbatul are 45 de ani şi a fost găsit la locuinţa sa din Caracal, au declarat, pentru Mediafax, oficialii Poliției Olt.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, autorităţile din Franţa au emis, sâmbătă, mandat de arestare europeană pe numele bărbatului. Duminică, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Olt l-au găsit la locuinţa sa din Caracal.

„Pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare, acesta fiind cercetat împreună cu alte persoane, pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt pe teritoriul Franței. Prejudiciul total se estimează la aproximativ un milion de euro. Polițiștii au prezentat bărbatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea pentru 24 ore”, a declarant purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

În data de 12 februarie, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii în judeţele Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu, în baza a două ordine europene de anchetă, emise de autorităţilor franceze.

Potrivit anchetatorilor francezi, un grup de români, în perioada 1-18 februarie 2019, ar fi comis 57 de furturi de la căile ferate din Franţa. Peste o mie de radiatoare şi alte componente de la locomotive ar fi fost furate şi transformate în 38 de tone de metal, prejudicial fiind de aproximativ un million de euro.

Inchide