Urologul Viorel Jinga, ales rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București

Urologul Viorel Jinga, ales rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila” din București / Sursa: viorel-jinga.ro
Publicat: 10/02/2020, 18:59
Actualizat: 07/04/2021, 03:47

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga a fost ales, luni, rector al UMF „Carol Davila” din București, cu 834 de voturi, respectiv cu 546 de voturi mai multe decât cele primite de contracandidatul său, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, medic primar urolog, șef al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th Burghele” și prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a câștigat alegerile pentru rector, din primul tur de scrutin.

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga a obținut 834 de voturi valabl exprimate, în timp ce contracandidatul său, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, a primit 288 de voturi, a anunțat Biroul Electoral al Universității.

Conform Regulamentului de organizare și desfășurare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere 2019-2020, dacă la primul tur nu sunt prezenți la vot cel puțin 2/3 dintre membri cu drept de vot sau nici unul dintre candidații la funcția de Rector nu întrunește cel puțin jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, ar fi urmat să aibă loc turul II al alegerilor, în 13 februarie.

La scrutinul de luni au fost 1.612 de alegători înscriși pe listele de votare, iar cei prezenți la vot au fost 1140, potrivit anunțului făcut de UMFCD.

Au fost 1.126 de voturi valabil exprimate, 14 nule și 4 albe.

Cvorumul necesar validării rezultatelor, respectiv un număr mai mare de două treimi din cei cu drept de vot, a fost de 1075.

Numărul total de voturi în baza căruia se stabilește rezultatul alegerii Rectorului este de 564, a anunțat Biroul Electoral al Universității.

Rectorul UMFCD este ales pentru un mandat de patru ani și este confirmat de Ministrul Educației Naționale. Nicio persoană nu poate ocupa funcția pentru mai mult de opt ani.

Ce cuprinde planul de management câștigător

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga a propus, în dosarul său de candidatură pentru funcția de rector îmbunătățirea procesului educațional, pentru o corelare optimă a ofertei educaționale a UMFCD cu cerințele pieței și societății, o mai mare deschidere și comunicare între toate structurile Universității și eficientizarea accesării fondurilor de finanțare instituțională și complementară pentru creșterea calității și competitivității la nivelul Universității, după cum a declarat candidatul, într-un interviu acordat Gândul.

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga a absolvit cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în anul 1988, urmând ulterior rezidențiatul în Specialitatea Urologie în cadrul Clinicii Urologie de la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” din București, devenind astfel medic specialist, iar mai târziu, în 1998, a dobândit titlul de medic primar.

În anul 2000 a obținut titlul de Doctor în științe medicale, iar în anul 2013 a devenit profesor universitar în cadrul Clinicii Urologie – Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Între 2007-2009 a fost șef de secție în cadrul Secției Urologie III a spitalului apoi a fost ales Director Medical, până în anul 2016.

Din 2012 a fost numit Prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, ulterior fiind numit Prorector în cadrul Universității.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Momentul când DJ Lalla se îndreaptă spre plajă, surprins în imagini. Ultimele clipe din viaţa...
2023: Se poate circula cu o copie după permisul auto? Ce se întâmplă dacă prezinți...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Cum a murit DJ Lalla? Au venit rezultatele! Tatăl artistei e distrus
Mobilizare de rezerviști în România. Sancțiuni dure pentru cei ce nu se prezintă
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse