USR își modifică statutul în vederea susținerii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

USR își modifică statutul în vederea susținerii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei
Publicat: 03/10/2019, 09:48

„Biroul Național al USR a decis în ședința de miercuri că este necesar un regulament pentru susținerea candidaților independenți la alegeri. În prezent, Statutul USR are doar prevederi legate de alegerea candidaților partidului dintre membrii USR. În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale de a susține candidați care nu sunt membri USR ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar și legal”, transmite USR într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Astfel, USR se va întruni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru modificarea statutului, astfel încât formațiunea să îl poată susține pe Nicușor Dan ca independent la alegerile pentru Primăria Capitalei.

„Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament. Comitetul Politic al USR este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri și care poate decide asupra alianțelor și asocierilor politice și electorale. Ca urmare a adoptării acestui regulament, Nicușor Dan, de exemplu, va putea propune USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria București, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susținere”, mai transmite USR.

Președintele USR Dan Barna a declarat, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că ar susține ideea unui candidat unic al Opoziției pentru Primăria Capitalei, precizând că aceasta este miza reală a procesului.

Pe 16 septembrie, deputatul Nicușor Dan a anunțat că s-a înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

În 2016, opoziția a avut o tentativă de a se alia pentru a susține un candidat unic la Primăria Capitalei, însă PNL nu s-a înțeles cu celelalte partide.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase