Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: „Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie nu include absolut nicio procesiune cu participanți”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: „Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie nu include absolut nicio procesiune cu participanți”
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei / Sursă Foto: Gândul
Publicat: 20/10/2021, 18:39

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a afirmat că programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an, program care începe oficial mâine, NU include absolut nicio procesiune cu participanți.

Potrivit lui Vasile Bănescu, joi, în cadrul obișnuitei slujbe de dimineața din Catedrala, „cei câțiva slujitori ai acesteia vor scoate din interior și vor așeza alături, in pridvor, Sfintele Moaște.”

„Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an, program care începe oficial mâine, NU include absolut nicio procesiune cu participanți.

Mâine, în cadrul obișnuitei slujbe de dimineața din Catedrala, cei câțiva slujitori ai acesteia vor scoate din interior și vor așeza alături, în pridvor, Sfintele Moaște. Astfel ca lumea care intra în mod curent sa se roage în catedrală, sa poată face asta afara, în pridvor.

Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate în baldachinul de pe esplanada Catedralei. Tot fără procesiune.
Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație. Derularea sa va fi adecvată oricăror modificări ce ar putea surveni la nivelul măsurilor oficiale deja aprobate. Experiența exemplara a anului trecut se adaugă maximei îngrijorări din acest an”, a afirmat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.