Vasilescu: Lucrările pe Craiova-Pitești vor fi reluate după strângerea recoltelor de pe terenuri

Vasilescu: Lucrările pe Craiova-Pitești vor fi reluate după strângerea recoltelor de pe terenuri
Publicat: 13/08/2019, 20:38

Potrivit deputatului Lia Olguța Vasilescu, proiectul tehnic al loturilor 1 și 2 din drumul expres Craiova-Pitești a fost terminat mai repede decât termenul stabilit, adică sfârșitul anului.

„Evident în momentul în care s-a finalizat proiectarea tehnică puteau să înceapă lucrările de construcție. Așa cum știți, constructorul s-a ales cu o plângere penală pentru că a intrat pe terenurile pe care aveau recolte anumite firme, fermieri, deși terenurile erau expropriate, recoltele nu, pentru ca nimeni nu s-a gândit că se termină atât de repede proiectarea și nimeni nu s-a gândit că trebuie să se dea aceste despăbugiri”, a declarat Olguța Vasilescu, în cadrul unei conferințe de presă, la Craiova.

Ea susține că lucrările au fost oprite după ce fermierii au depus o plângere penală și că aceastea vor fi reluate după strângerea recoletelor.

„Urmează ca atunci când în sfârșit toți fermierii își ridică recoltele de pe câmp să înceapă din nou constructorul să lucreze. Este o situație care cred că numai în România se poate întampla, eu n-am mai auzit în altă țară să se aleagă cu plângere penală deși terenul este expropriat”, a mai spus deputatul PSD de Dolj.

La aceeași conferință de presă, premierul Viorica Dăncilă a spus că pentru această situație nu sunt de vină fermierii, care au luat subvenții de la APIA și au cultivat terenurile.„Nu sunt de vină fermierii, dar noi ne-am gândit la exproprieri după modelul fiecărui proiect de infrastructură”, a spus premierul.

Premierul a anunțat recent că secțiunile 3 și 4 aferente drumului expres Craiova Pitești sunt blocate de CNAIR, deși documentația este definitivată din 2017.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat, pe 2 iulie, șantierul drumului expres Craiova – Pitești, iar după ce a văzut lucrările a cerut constructorului să se mobilizeze și să respecte termenele promise, adică să fie dat în folosință drumul la sfârșitul anului. Potrivit lui Cuc, în cazul drumului expres Craiova- Pitești, termenele sunt devansate și nu depășite ca la alte autostrăzi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase