Vaslui: Bebeluș în stare gravă, dus cu un utilaj de deszăpezire până la ambulanța blocată în nămeți

Redactor:
Alexandra Pele
Un bebeluș în vârstă de cinci luni, aflat în stare gravă, a fost preluat, sâmbătă după-amiază, de la domiciliu părinților din localitatea vasluiană Grumezoaia de un utilaj de deszăpezire, după ce ambulanța care plecase la urgență a rămas blocată în zăpadă

Un bebeluș în vârstă de cinci luni, aflat în stare gravă, a fost preluat, sâmbătă după-amiază, de la domiciliu părinților din localitatea vasluiană Grumezoaia de un utilaj de deszăpezire, după ce ambulanța care plecase la urgență a rămas blocată în zăpadă, transmite corespondentul Mediafax.


Fii mereu la curent cu starea vremii. Primește zi de zi prognoza meteo din orașul tău.


Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, copilul a fost preluat de acasă și transportat trei kilometri prin zăpadă, până în localitatea Urlați, cu un utilaj de deszăpezire al Primăriei Dimitrie Cantemir.

Ulterior, bebelușul a fost transferat într-o autospecială cu șenile și dus alți 12 kilometri până la mașina de ambulanță, care rămăsese blocată în localitatea Pădureni.

„Copilul avea o stare generală de sănătate alterată în urma unei constipații de patru zile, după cum au declarat părinții micuțului. Cu sprijinul autorităților, bebelușul a ajuns în siguranță la ambulanță și, odată stabilizat, a fost transportat cu ambulanța până la Spitalul Municipal Huși”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul Mediafax directorul medical al SAJ Vaslui, Ana Maria Ungureanu.

Alți doi copii în vârstă de cinci luni, respectiv doi ani, cu stări febrile, au fost preluați, sâmbătă, de la domiciliu lor din localitatea Gârdești, cu o mașină de teren a Primăriei, după ce ambulanța trimisă la intervenție a rămas, de asemenea, înzăpezită.

Transferul copiilor în autosanitară s-a făcut în Voinești, de unde apoi au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. În zonă, pentru intervenție, a fost trimis și un autocamion al Armatei.

Teodor Istrate, [email protected]

Inchide