Vasluieni care au ucis o bătrână pentru a-i fura 800 lei, condamnați la câte 30 de ani de închisoare

Vasluieni care au ucis o bătrână pentru a-i fura 800 lei, condamnați la câte 30 de ani de închisoare
Publicat: 31/05/2013, 13:36
Actualizat: 03/07/2013, 15:28

Doi tineri de 21 și 24 de ani, care în urmă cu jumătate de an au ucis o bătrână de 84 de ani din județul Vaslui pentru a-i fura 800 de lei, au fost condamnați la câte 30 de ani de închisoare de Tribunalul Vaslui, pentru omor deosebit de grav, violare de domiciliu, tâlhărie și tentativă de viol.

Cei doi tineri, care sunt veri, ambii din localitatea vasluiană Băcești, au fost condamnați la câte 30 de ani de închisoare de magistrații Tribunalului Vaslui, fiind acuzați că în noiembrie 2012 au omorât cu cruzime o bătrână din sat pentru a-i fura 800 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, unul dintre suspecți, care fusese eliberat condiționat din închisoare cu puțin timp înainte de comiterea crimei, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav și 10 ani pentru violare domiciliu. Celălalt tânăr a avut patru condamnări la închisoare, respectiv 25 de ani pentru omor deosebit de grav, 20 de ani pentru tâlhărie, 10 ani pentru violare de domiciliu și cinci ani pentru tentativă de viol.

În plus, Tribunalul Vaslui a decis acordarea unui spor de câte cinci ani pentru fiecare tânăr, astfel încât sentințele finale sunt de câte 30 de ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului, cei doi vasluieni, vecini cu femeia ucisă, au intrat în locuința bătrânei în timp ce se întorceau de la o petrecere din sat, cu scopul de a-i fura banii. Ajunși în casa femeii, unul dintre ei a lovit-o cu piciorul în cap, doborând-o la pământ. Ulterior, cei doi au început să o lovească pe bătrână cu pumnii și picioarele, lovind-o de zeci de ori, în special în zona capului. La un moment dat, unul dintre tineri a luat un scaun și a lovit-o pe femeie în cap. Cel de-al doilea tânăr a povestit anchetatorilor că a luat una dintre bucățile din scaunul rupt și a continuat să o lovească pe bătrână. În final, același tânăr a sărit cu picioarele pe capul femeii până i l-a strivit.

„După ce au agresat-o pe bătrână, unul dintre tineri a încercat să o și violeze pe victimă, însă nu a reușit. Supărat, acesta s-a ridicat, a mai lovit-o pe bătrână de două ori cu piciorul în cap, după care, împreună cu prietenul lui, au început să caute prin casă economiile femeii. Cei doi au găsit 800 de lei, iar apoi au părăsit atât locuința dar și localitatea”, a declarat procurorul de caz de la Parchetului Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

După comiterea crimei, cei doi tineri au mers în orașul vasluian Negrești, unde au cheltuit o parte din bani, după care au plecat în Constanța, la ruda unuia dintre ei. Aici, tinerii au fost prinși de către polițiști și aduși la Vaslui. Pe traseu, unul dintre tineri a reușit să fugă din mașina Poliției, în momentul în care autoturismul a oprit la o benzinărie din municipiul Bârlad. Tânărul de 21 de ani a fost prins de către polițiști după câteva sute de metri, unul dintre agenți fiind rănit la o mână atunci când l-a imobilizat pe fugar. Ulterior, tinerii au fost transportați la Parchetul Tribunalului Vaslui, unde a fost audiați, fiind ulterior reținuți. A doua zi, la propunerea procurorilor, magistrații Tribunalului Vaslui au emis mandat de arestare preventivă pe numele celor doi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?