Vechiul obicei care l-a dat de gol pe Sorin Oprescu și i-a ajutat pe polițiști să îl localizeze

Vechiul obicei care l-a dat de gol pe Sorin Oprescu și i-a ajutat pe polițiști să îl localizeze
Sorin Oprescu / Sursă Foto: Mihai Dăscălescu / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 18/05/2022, 09:55
Actualizat: 18/05/2022, 09:55

Fostul edil al Capitalei, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de corupție și capturat la Atena, suferă de o fobie de avion peste care nu a trecut de ani de zile și din cauza căreia nu a putut nici acum să plece într-o țară mai îndepărtată, cu care România să nu aibă tratat de extrădare.

Sorin Oprescu a fugit din România în urmă cu câteva săptămâni, timp suficient ca să-și piardă urma, înainte de pronunțarea condamnării. „A plecat cu mașina, pe aceeași rută prin nordul Greciei și apoi spre Atena, pe care o practică de regulă”, a spus pentru Libertatea unul dintre cei care cunosc cazul fostului primar.

Oprescu putea să plece de multă vreme pe alt continent. „Numai că el nu zboară, are o frică de avion pe care nu și-o poate controla”, spune cunoscutul său.

Cu toate că cei apropiați s-au rugat de el, Sorin Oprescu nu a reușit să treacă peste această fobie și să ia o cursă spre Dubai, Israel sau spre altă destinație de unde nu ar fi putut fi extrădat”, a explicat pentru Libertatea un om familiarizat cu circumstanțele cazului. Aceasta a fost și informația anchetatorilor, care au încercat să-l repereze pe Oprescu bazându-se pe fobia lui, și, potrivit informației de marți, furnizată inițial de Antena 3, fostul edil a fost prins la Atena.

Oprescu, 10 ani și 8 luni de închisoare

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită.

Decizia a fost pronunțată vineri de Curtea de Apel București și este definitivă.

Instanța a decis și confiscarea a 102.000 de lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor imobile deținute de fostul edil.