VESTE BUNĂ. Ford România revine la munca în două schimburi la uzina de la Craiova. 4.700 dintre angajați repornesc „motoarele”

VESTE BUNĂ. Ford România revine la munca în două schimburi la uzina de la Craiova. 4.700 dintre angajați repornesc „motoarele”
Ford România repornește motoarele!

Ford România, cel de-al doilea constructor auto de pe piaţa locală, reia de astăzi producţia de automobile la Craiova în două schimburi, potrivit datelor companiei, citate de Ziarul Financiar.

De luni, circa 4.700 dintre angajaţii Ford sunt la muncă, dintr-un total de 6.300 de oameni în mod normal.

Grupul a reluat producţia SUV-urilor Puma şi EcoSport în data de 4 mai, dar într-un singur schimb, faţă de trei, înainte de pandemia de Covid-19. Tot­odată, spre deosebire de atunci, exis­tă un triaj la intrarea în uzină, s-a im­pl­ementat distanţarea socială, iar mun­citorii poartă mănuşi, măşti şi viziere.

Dacia a reluat producția la Mioveni

Uzina Dacia a reluat treptat producția, la începutul lunii mai. Activitatea de fabricaţie derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată progresiv, potrivit unui comunicat al companiei.

Potrivit companiei auto, au fost implementate măsuri pentru a relua progresiv activitatea de fabricaţie derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, activităţile de producţie ale celor două uzine au fost reluate pe bază de voluntariat.

„Uzina Mecanica şi Şasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru. Uzina Vehicule va relua producţia în departamentul Presaj, în două schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activităţile ambelor uzine”, anunța Dacia în comunicatul citat de Mediafax. În document se precizează că pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producţie a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajaţii în perspectiva revenirii acestora la lucru, iar acestea vor fi aplicate în mod riguros.

„Angajaţii vor fi informaţi despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor. Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecţie pentru ansamblul angajaţilor din toate sediile unde îşi desfăşoară activitatea”, se arată în comunicat.

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, a oprit activitatea la uzina de la Mioveni, la jumătatea lunii martie, ca măsură preventivă în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Inchide