Vești bune pentru șoferi! Amiabila în caz de accident se va face direct pe telefon. Cum va fi posibil asta

Vești bune pentru șoferi! Amiabila în caz de accident se va face direct pe telefon. Cum va fi posibil asta
Sursă Foto - Playtech.ro
Publicat: 12/09/2022, 21:27
Actualizat: 12/09/2022, 21:28

Șoferii români vor scăpa de birocrație, în caz de mici accidente în trafic. Aceasta este promisiunea autorităților care lucrează la o aplicație cobncepută pentru constatările amiabile. Platforma respectivă există deja în alte state și ar urma să funcționeze și în România din 15 octombrie.

În majoritatea cazurilor, tamponările sunt provocate din neatenția sau din graba șoferilor la volan. Pagube mici, dar multă bătaie de cap apoi cu birocraţia.

Autorităţile promit conducătorilor auto că lucrurile vor fi mai ușoare și eficiente.

Marius Constantinescu, broker asigurări: Constatarea mașinii nu se mai face pe capota mașinii, se face printr-o aplicație, unde odată încarcate datele, le pot folosi pentru mai multe evenimente ulterioare. Aplicația deja este folosită în alte țări și e folosită cu succes. Practic are un timp mult mai mic de completare, totul fiind interactiv.”

Tocmai aplicaţia folosită de alţii ar fi fost sursă de inspirație și pentru autoritățile de la noi.

Valentin Ionescu, Autoritatea de Supraveghere Financiară: „Softul va face inclusiv realizarea schemei exacte a accidentului, deoarece noua aplicație va arăta dinamica accidentului cu ajutorul sistemului GPS. Se semnează și se dă send către cei doi asigurători.”

Întreaga operațiune ar dura mai puțin de 10 minute

De asemenea, aplicația este în prezent în stadiul de testare şi ar urma să funcționeze din 15 octombrie, potrivit Observator.ro.

Şofer: – E prima oară când aflu de asta. E ok, mult mai bine! Scutești timp și e mai ușor de făcut.

Valentin Ionescu, Autoritatea de Supraveghere Financiară: „Acest sistem va duce la scurtarea perioadei de constatare a daunelor, la o scădere a costurilor cu constatarea daunelor și, zicem noi, la scăderea fraudelor.”

Unii s-au gândit și la persoanele mai în vârstă, care nu sunt neapărat cunoscătoare de tehnologie. Totuși, până la găsirea soluției și pentru cei vârstnici, unii șoferi sunt încântați de noua aplicație care îi va scuti de timpul pierdut.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase