VIAȚĂ GREA. Doi pensionari, soți și soție, vor cu disperare un loc de muncă. „Numai împreună, pentru că suntem o echipă!”

VIAȚĂ GREA. Doi pensionari, soți și soție, vor cu disperare un loc de muncă. „Numai împreună, pentru că suntem o echipă!”
FOTO - ARHIVĂ: Mediafax Foto/Ana Poenariu
Publicat: 20/06/2020, 11:40
Actualizat: 20/06/2020, 11:45

Doi pensionari, soț și soție, din județul Călărași, vor cu ardoare un loc de muncă, pentru că nu se ajung din pensiile pe care le primesc de la stat, de 704 lei, respectiv 780 lei.

Cei doi bătrâni au făcut apel la scriitorul Silviu Iliuță, care a publicat mesajul emoționant pe contul său de Facebook. Pensionarii au precizat că nu vor nimic de pomană, ci vor să muncească. Nu oricum, ci în echipă!

„Trebuie să muncim undeva. Nu vrem pomană!”

„Suntem doi pensionari soț și soție cu pensii mici, adicaă 704 și 780 lei, însă nu pentru că nu am fi muncit, ci pentru că așa s-a considerat să fim plătiți. Acum trei ani am pățit un necaz cu un cancer. L-am rezolvat prin extirpare. De atunci mă simț bine. Însă aici e o problemă: nu ne ajungem cu nici un chip cu banii.

Trebuie să muncim undeva. Vă precizez că nu vrem pomană! Exclus acest lucru. Dorim să muncim numai împreună, pentru că suntem o echipă. Poate are cineva nevoie de grădinărit, de curățenie, de întreținerea unei case, doamne, muncim corect numai să găsim ceva. Vine iarna, trebuie lemne”, i-au scris aceștia lui Silviu Iliuță.

Copiii nu îi pot ajuta pe cei doi bătrânei

Cei doi bătrâni nu pot apela la copiii lor, deoarece aceștia au, la rândul lor, probleme cu banii.

„Avem copii, dar au multe pe cap: copii, întrețineri etc, știți cum e. Și, de altfel, cum aș putea lua de la ei când și lor de abia le ajunge”, au scris pensionarii.

Cei doi bătrâni au lăsat chiar și un număr de telefon mobil, pentru a fi căutați de cei care le-ar putea oferi locuri de muncă.

CTP: ”În primul rând, nu ar trebui să mai existe pensii sub 2.000 de lei”

Cristian Tudor Popescu a declarat vineri seară, la emisiunea „Cap Limpede” de la Digi 24, că pensiile speciale ar trebuie date la baza piramidei sociale. Jurnalistul este de părere că prioritatea politicienilor care se ocupă de sistemul de pensii ar trebui să fie mai întâi ridicarea „la un minim nivel de supraviețuire decentă, de viețuire decentă a tuturor pensionarilor din această țară”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase