Vicepremierul Dan Barna, despre legea privind desființarea SIIJ: Ar putea fi adoptată luna viitoare / Ce susține despre rezultatul alegerilor din Sectorul 1

Vicepremierul Dan Barna, despre legea privind desființarea SIIJ: Ar putea fi adoptată luna viitoare / Ce susține despre rezultatul alegerilor din Sectorul 1
Vicepremierul Dan Barna, despre legea privind desființarea SIIJ: Ar putea fi adoptată luna viitoare / Ce susține despre rezultatul alegerilor din Sectorul 1 / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 11/02/2021, 14:08
Actualizat: 11/02/2021, 14:10

Vicepremierul Dan Barna a estimat faptul că legea pentru desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) ar putea fi adoptată de Parlament în următoarea lună.

Dan Barna a reamintit faptul că desființarea acestei secții reprezintă de fapt și o condiție pentru ca România să „scaep de MCV”.

Dan Barna, despre desființarea SIIJ: În următoarea lună vom adopta în Parlament o lege

„Avem în programul de guvernare foarte clar prevăzut lucrul acesta, că Secţia Specială va fi desfiinţată şi una din primele iniţiative în aceste săptămâni – Parlamentul tocmai a pornit – vizează acest lucru şi se va întâmpla cu siguranţă acest lucru. (…) Dacă ne uităm, de când a fost înfiinţată până în prezent, nu e aproape nimic de pus pe masă, în afară de presiuni politice. Dar este şi una din recomandările şi condiţiile pentru ca România să scape de MCV. Or, desfiinţarea acestei secţii, care e un instrument de presiune politică – e foarte clar lucrul acesta, nu e niciun dubiu -, e una dintre recomandări, unul dintre lucrurile pe care această coaliţie şi l-a asumat şi în următoarea lună vom avea adoptată în Parlament o lege de desfiinţare a acestei secţii, care nu a adus niciun fel de beneficiu, trecând peste toate încercările ridicole pe care le vedem în aceste zile, de a încerca să îşi justifice existenţa”, a precizat Barna în cadrul unei discuţii cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmisă pe Facebook.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări și despre rezultatul alegerilor locale din Sectorul 1, respingând ipoteza schimbării acestuia.

„Rezultatul alegerilor nu mai poate fi schimbat, tocmai pentru că legea e foarte clară”

„Asta categoric nu. Un mandat rezultat din votul cetăţenilor, odată validat de Biroul Electoral, este definitiv închis. Tot ce se mai poate face… de fapt, mă rog, gălăgie mediatică. Dar rezultatul alegerilor nu mai poate fi schimbat, tocmai pentru că legea e foarte clară. Contestaţiile se depun la anumite termene. Sunt analizate, birourile de circumscripţie sau birourile municipale decid. Odată mandatul validat, lucrurile sunt încheiate, pentru că altfel am fi într-o permanentă rumoare din asta electorală, care pentru cetăţeni nu înseamnă nimic. Aici sunt lucrurile foarte clare. Am văzut acum o nouă încercare a reminiscenţelor pesediste de a mai încerca să mai mulgă ceva din tot scandalul acela ridicol făcut cu buletinele de vot”, a susținut vicepremierul.

Totodată, acesta a susținut că acuzațiile care li se aduc reprezentaților USR-PLUS Vlad Voiculescu și Cătălin DRulă sunt unele „ridicole”.

„Asta nu e niciun fel de surpriză, toţi miniştrii noştri au devenit sau vor fi ţintă pentru că sunt oameni care au venit să schimbe lucrurile, sunt oameni care vin să contribuie la reforma pe care această coaliţie şi-a asumat-o şi nu sunt surprins că suntem sub un tir şi apar diverse acuzaţii ridicole. Asta nici nu trebuie să ne sperie şi toţi colegii mei sunt foarte hotărâţi să continue pe acest drum. (…) Miza este să facem aceste reforme şi să facem nişte schimbări, nu toate populare pe termen scurt, dar pe termen lung nu putem să mergem mai departe dacă păstrăm totul cum ne-a lăsat PSD, cu cheia stricată”, a declarat Dan Barna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...