Vicepremierul, după promulgarea legii referitoare la dublarea alocații: Datorită PNL alocațiile sunt indexate cu rata inflației. Vom găsi resurse pentru dublare

Redactor:
Ana Petrescu
Vicepremierul, după promulgarea legii referitoare la dublarea alocații: Datorită PNL alocațiile sunt indexate cu rata inflației. Vom găsi resurse pentru dublare
Raluca Turcan a declarat, marți pentru Mediafax, că toate majorările alocațiilor pentru copii sunt legate de PNL, iar datorită partidului acestea au fost indexate, începând din acest an, cu rata inflației. Vicepremierul a adăugat că Guvernul va găsi resursele financiare pentru dublarea alocațiilor.

„PNL este partidul de care sunt legate toate majorările alocațiilor pentru copii de până acum: 2008, 2015 și 2019. În plus, începând cu 1 Ianuarie 2020, alocațiile sunt indexate cu rata inflației tot datorită Partidului Național Liberal. Guvernul PNL va găsi resursele financiare pentru dublarea alocațiilor de stat pentru copii, așa cum prevede legea promulgată astăzi de Președintele Klaus Iohannis. Când a fost construit bugetul pe anul 2020, la finalul anului trecut, suma necesară pentru ca alocațiile mărite să intre în plată nu a fost inclusă, nefiind lege în vigoare”, a afirmat Raluca Turcan, marți pentru Mediafax.

Ea a adăugat că legea promulgată de președintele Iohannis va fi completată de o ordonanță de urgență a Executivului pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a măsurii de dublare a alocațiilor pentru copii până la prima rectificare bugetară.

„Ca atare, pentru că PNL este într-un dialog continuu cu președintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi (marți – n.r.) a legii privind alocațiile va fi completată de o ordonanță de urgență a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii Iulie, așa cum prevede legea responsabilității fiscal-bugetare.
Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce țin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România”, a conchis Turcan.

Reacție vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea ce prevede dublarea alocației de stat pentru copii, sump care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Astfel, lege prevede majorarea cuantumului alocației de stat pentru copii astfel:

– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

 

Inchide