Vicepreședintele CJ Olt și un medic de la Spitalul Județean, urmăriți penal. Marius Oprescu a provocat un accident soldat cu un mort, iar medicul ar fi încercat să falsifice probele

Vicepreședintele CJ Olt și un medic de la Spitalul Județean, urmăriți penal. Marius Oprescu a provocat un accident soldat cu un mort, iar medicul ar fi încercat să falsifice probele
Publicat: 24/10/2013, 15:48
Actualizat: 10/02/2019, 01:30

Vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu, care a provocat un accident soldat cu decesul unei persoane, este urmărit penal pentru cinci infracțiuni, între care ucidere din culpă, în acest caz fiind cercetat și un medic de la Spitalul Județean, care ar fi încercat să falsifice probele pentru alcoolemie

Parchetul Judecătoriei Slatina a anunțat, joi, că procurorii au început urmărirea penală în cazul vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Olt Marius Oprescu, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea și refuzul, împotrivirea ori sustragerea de la recoltarea probelor biologice sau stabilirea alcoolemiei.

Conform sursei citate, în acest caz este urmărit penal și un medic de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea și favorizarea infractorului.

Dosarul este anchetat de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Slatina.

Marius Oprescu este și președinte al PSD Slatina.

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt a fost implicat, în 3 octombrie, într-un accident rutier în localitatea Piatra Olt, unde mașina pe care o conducea, o Toyota Hilux aparținând CJ, a lovit o căruță în care se aflau patru persoane – un bărbat de 34 de ani, două femei și un copil de 13 ani.

În urma impactului, bărbatul aflat în căruță a fost internat la Spitalul de Urgență din Slatina, unde a murit după 19 zile de spitalizare, respectiv marți, 22 octombrie. De asemenea, în accident a fost rănită o altă persoană din căruță.

Avocatul familiei bărbatului decedat declara, miercuri, că se încearcă mușamalizarea acestui caz, în condițiile în care Spitalul de Urgență din Slatina, unde a fost dus Oprescu pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi fost respectat protocolul în acest caz.

„Nu s-a respectat protocolul recoltării probelor de sânge. Învinuitul a fost băgat în camera de gardă, iar probele au fost recoltate acolo. S-a făcut investigarea în trei minute, iar noi credem că este imposibil. Noi știm că se fac investigații, manevre cu privire la reflexe și apoi probe, lucru care nu se făcea în trei minute. S-a depus o cerere de recuzare a medicului de serviciu, pe motive politice”, declarat Cristian Necula, avocatul familiei decedatului.

Avocatul a mai spus că „se analizează și sângele”, fiind trimise probe la București: „Au fost sigilate, vedem la Mina Minovici”.

Pe de altă parte, medicul legist trimis de Parchet să ancheteze acest caz susținea că ar fi fost amenințat de două persoane din conducerea Spitalului de Urgență din Slatina.

„«Cine ești, tu, cine te crezi, cu ce drept ai venit, ce crezi că faci? O să avem noi grijă la autopsie, tu ai grijă de tine». Mi-au mai zis pușlama, că sunt prieten cu procurorul, i-am rugat să mă lase să lucrez, să nu mai facă presiuni asupra mea, am dat telefon la procuror care mi-a zis să sun la 112, să chem Poliția, pentru că sunt împuternicit să fac o expertiză. Eu sunt un medic legist care încearcă să își facă treaba, care ar trebui să verifice dacă se poate face vreo legătură de cauzaliatae între deces și un eventual traumatism”, declara medicul legist Sorin Lesnic.

Managerul spitalului din Slatina recunoaștea că s-a întâlnit cu medicul legist, dar neagă că l-ar fi amenințat pe acesta.

„Pe mine ca manager și pe directorul medical ne-a dat afară, evident că i-am pus problema de ce a convocat o doctoriță la acea oră, au fost câteva discuții în contradictoriu, dânsul a mai sunat la procuror, la 112, nu știu, când noi am ieșit, ne-am întâlnit cu domnii de la poliție, cărora le-am spus același lucru, din punctul meu de vedere, este un abuz că a sunat, oricum discuțiile la 112, se înregistrează. Înainte a sunat la o altă persoană și la un procuror”, declara managerul spitalului, Andrei Iordache.

Parchetul Judecătoriei Slatina preciza, miercuri, într-un comunicat, că „acuzațiile pe care le aduce medicul legist Sorin Lesnic, referitoare la anumite presiuni care au fost făcute la adresa sa în acest dosar, nu au putut fi dovedite”.

La rândul său, vicepreședintele CJ Olt afirma, miercuri, că a cerut ca autopsia bărbatului decedat să fie făcută la Institutul „Mina Minovici” din București, pe cheltuiala sa.

„La câteva minute după ce victima a murit, prin avocatul meu, am cerut ca autopsia să se facă la Mina Minovici, din București, pe cheltuiala mea, cum pot să fiu eu acuzat de mușamalizare. Domnul doctor Lesnic vorbește prostii, încă de ieri (n.r. – marți) se pronunța asupra vinovăției mele. El acuza medicii prin spital de cine știe ce au făcut. Eu cred că cea mai bună expertiză se poate face la București”, declara Marius Oprescu, vicepreședintele CJ Olt.

Mașina pe care o conducea Marius Oprescu a fost achiziționată de CJ Olt, în mai 2012, printr-un program european, pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt. Atunci au fost cumpărate două mașini de teren Toyota Hilux, una albă și una neagră. La ISU Olt, a fost repartizată o singură mașină, în decemrie 2012 – cea albă, iar cea neagră a rămas în folosința vicepreședintelui CJ Olt.

„Această mașină a venit la pachet cu o alta printr-un program european, alături de alte mașini pentru ISU Olt. Dar, era mașina mea de zi cu zi, eram într-o mașină proprietate a Consiliului Județean, repartizată mie, de serviciu”, mai declara Marius Oprescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția