Victor Ponta: „Facem alegeri locale cu milioane de oameni, dar nu putem să vedem un spectacol în interior”

Victor Ponta: „Facem alegeri locale cu milioane de oameni, dar nu putem să vedem un spectacol în interior”
Victor Ponta: „Facem alegeri locale cu milioane de oameni, dar nu putem să vedem un spectacol în interior”
Publicat: 20/07/2020, 06:35

Președintele Pro România, Victor Ponta, spune că în toată țările din Uniunea Europeană s-a dat drumul la spectacole în interior cu un număr redus de spectatori, dar în România „dispreţuim artiştii punându-i in situaţia de a pregăti degeaba un spectacol pentru aer liber care oricum nu poate avea loc din cauza ploii”.

„În toate ţările UE (inclusiv cele din jurul nostru, Ungaria, Bulgaria, Cehia, dar şi în Italia sau Spania) se pot susţine spectacole şi în interior cu un număr redus de persoane în săli mari. De ce ne chinuim şi dispreţuim noi artiştii punându-i în situaţia de a pregăti degeaba un spectacol pentru aer liber care oricum nu poate avea loc din cauza ploii? Condiţiile sanitare legale se pot controla mult mai bine într-o sală de spectacol cu locuri fixe şi ocupate din doi în doi decât în supermarket sau în autobuz! Şi facem alegeri locale cu milioane de oameni – dar nu putem să vedem un spectacol!”, a scris Ponta, duminică, pe Facebook.

Ponta vorbește despre o „atitudine intenționată”

Ponta afirmă că este vorba de o „atitudine intenționată” a autorităților în condițiile în care țările europene care, în prima jumătate a lunii iulie aveau probleme sanitare mai mari decât România, au reglementat situația artiștilor.

Ponta: „Avem un cântăreț la mandolin la chefuri ca premier”

„E o atitudine intenţionată? Toate ţările europene care la 1-15 iulie aveau situaţii sanitare mai dificile decât România au reglementat problema spectacolelor! Din respect pentru munca artiştilor, pentru cultură, pentru miile de angajaţi care trăiesc din evenimente, pentru identitatea lor spirituală, România trebuia să facă ce au făcut celelalte ţări – dar în România avem un absent ministru al Culturii şi un cântăreţ din mandolină la chefuri ca prim-ministru”, a scris Victor Ponta.

Victor Ponta a rămas fără lucrarea de doctorat

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis marți, 14 iulie, că Victor Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat, judecătorii respingând contestația fostului premier. Decizia este definitivă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult