VIDEO | Bogdan Aurescu: Vreme de trei zile Bucureștiul va fi capitala diplomatică europeană și euroatlantică

Publicat: 24/11/2022, 19:33
Actualizat: 24/11/2022, 19:35
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu anunță că România va găzdui la București săptămâna viitoare două evenimente diplomatice de amploare, respectiv Reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe ai NATO și Reuniunea liderilor de la Munchen.
Acestea vor reconfirma rolul strategic important pe care îl are România, în contextul invaziei ruse în Ucraina, a spus ministrul.
”În perioada 29- 30 noiembrie 2022, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va găzdui la București, în numele României, Reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO ForMin Bucharest. Este prima reuniune în acest format organizată de România de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică și al doilea eveniment formal NATO de nivel înalt găzduit de România, după Summitul de la București din 2008.
Evenimentul este cu atât mai special cu cât anul acesta se împlinesc 20 de ani de la primirea de către țara noastră a invitației de aderare la NATO, la Summitul de la Praga din 2002, moment care va fi marcat în marja reuniunii. Mai multe detalii sunt disponibile aici: https://www.mae.ro/node/60235
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe va co-organiza, în perioada 27 – 29 noiembrie 2022, Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting – MLM), format al Conferinței de Securitate de la München (Munich Security Conference – MSC), desfășurat înaintea Reuniunii miniștrilor de externe ai statelor membre NATO.
Aceste evenimente reconfirmă rolul și importanța majoră a statelor de pe Flancul Estic al NATO, în special al României, în actualul context de securitate regională. Timp de 3 zile, Bucureștiul va fi Capitala diplomației europene și euroatlantice”, transmite MAE.
Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase