VIDEO | Ce a pățit Marius Tucă atunci când a încercat să deschidă un Muzeu al Tradițiilor. Dezvăluiri la podcastul lui Mihai Morar: „Ar fi apăsat pe un buton să mă catapulteze”

Publicat: 04/08/2022, 15:43
Actualizat: 04/08/2022, 16:01

Marius Tucă a fost invitatul lui Mihai Morar în cadrul podcastului său intitulat „Fain & Simplu”, unde a povestit, printre altele, ce a pățit atunci când a încercat să deschidă un Muzeu al Tradițiilor într-un spațiu al Ministerului de Externe. 

”Mi-am propus si m-am dus undeva în centru cu Adrian Oianu, intr-un spațiu al statului roman, al Ministerului de Externe, in care nu se intampla nimic si am vrut sa facem acolo un muzeu al tradițiilor. Eu am o colectie de ii frumoase, el are una impresionanntă si alte lucruri vechi si voiam să facem acolo o colectie permanenta cu lucrurile pe care le avem și cu alte expoziții care să se schimbe. Și m-am dus la câțiva miniștri de Externe, toți ”vai, da ce idee” si nu s-a întâmplat nimic, adică asta-i România. De ce să faci un lucru atât de frumos! Plus că eu voiam nuimic, adică nu veneam să.., luam un spatiu in care luam o chirie eventual, era ca un business si nu castigam mare lucru din asta. Bani făceam cu lucruri care se puteau cumpăra, dar nu cu ia și lucruri de 100 de ani.

Și-mi aduc aminte ca am fiost la un ministru plin de el, că nu mai aveam loc în încăpere când am intrat în biroul lui, si era foarte supărat așa și îngândurat. După ce i-am expus asta, zic hai să nu-l intreb de la început de supărare, să nu intrăm în altceva. ”A, ce idee dle Tucă, exceptională, multimesc, multumesc… si zice da, vom analiza”. Cum analizează ei și nu se întâmplă absolut nimic! În continuare avea aerul ăsta foarte supărat și l-am intrebat: Ce s-a intamplat, că vă văd foarte supărat? Eee, nu știți, situația din Burkina Faso.
Zic Burkina Faso, in mintea mea, fain si simplu, mintea mea faina si simplă. Nu, nu cred că e faină și simplă, dimpotrivă, i-am văzut microfonul acolo. Și zic, da ce s-a întâmplat în Burkina Fasso?
E vorba de acel marinar răpit acolo. Îmi pare rău, dar cred că se va rezolava, dar zic: Aveti și un motiv să fiți vesel, dle ministru.
Care, del Tucă? Acela că v-ati intalnit cu mine, dle ministru!

Mihai, daca i-ai fi vazut fața, ar fi apasat pe un buton ca sa ma catapulteze în momentul ăla, nu știa cum să mă împingă, sa ies mai repede din biroul ala. si asta a fost discutia, s-a rezolvat. Nu se poate”, a povestit Tucă.

Vezi aici podcastul integral: