VIDEO | Cum a trăit Marius Tucă mineriada de la Costești. Dezvăluiri la podcastul lui Mihai Morar: „Am luat operatorul și am trecut dincolo de baricadă”

Publicat: 06/08/2022, 17:16
Actualizat: 06/08/2022, 19:26

Marius Tucă a fost invitatul lui Mihai Morar în cadrul podcast-ului său intitulat „Fain & Simplu”, unde a povestit, printre altele, cum a trăit mineriada de la Costești din 1999, când minerii au avut, din nou, intenția de a veni în Capitală.

„Da, viața este breaking news. Vrei să râzi? Am plecat cu o singură pereche de ciorapi, că nu m-am gândit să iau și l-am trimis pe Sorin, omul meu, cum ar veni, să îmi ia o pereche de ciorapi și mi-a luat niște ciorapi din aia de nylon.

Crede-mă că tot ce se întâmplă, se scufundă România în jurul meu, minerii care puteau să ajungă la București, eu mă gândeam numai la ciorapii aia de nylon, care se împuțiseră, de-a dreptul, era ceva înfiorător.

Da, m-am urcat în mașînă și am plecat acolo. Și îmi dau seama câte lucruri inconștiente am făcut.

În Breaking News, pentru că nu era ideea de Breaking News atunci, cu toate că era cel mai Breaking News în fiecare secundă, pentru că nu știai ce se putea întâmplă.

Îmi aduc aminte, în inconștiență mea, că s-a înnoptat, s-a întunecat și minerii nu trecuseră, era în defileu, pe vale, deci nu ajunseseră la Tg Jiu, erau între Petroșani și Tg Jiu.

Am luat operatorul și am trecut dincolo de acea baricada, m-au lăsat, m-au recunoscut, cred că acest curaj l-am avut pentru că, la un moment dat, reporterii de la Jurnalul Național au făcut un reportaj în Valea Jiului și undeva, pe un vagonet, în adâncuri, în subteran, scria MARIUS TUCĂ SHOW, am și acum poză”, a povestit Marius Tucă la podcastul „Fain & Simplu” al lui Mihai Morar.

Vezi aici podcastul integral:

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult