VIDEO. Percheziţii la zeci de locuințe din Reşiţa. Mai multe persoane, bănuite de furt de energie electrică

VIDEO. Percheziţii la zeci de locuințe din Reşiţa. Mai multe persoane, bănuite de furt de energie electrică
Publicat: 22/06/2020, 10:47
Actualizat: 24/06/2020, 13:22

Poliţiştii din Reşiţa fac, luni dimineaţa, 26 de percheziţii în oraş şi au pus în executare 21 de mandate de aducere, la persoane bănuite de furt de energie electrică.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Reşiţa, judeţul Caraş Severin pun în executare, luni dimineaţa, 26 de mandate de percheziţie domiciliară, în oraş, într-o cauza penală instrumentată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Vor fi puse în executare 21 de mandate se aducere.

La nivelul Poliţiei Reşiţa, Biroul de Investigaţii Criminale, se află în lucru un dosar penal, având ca obiect mai multe plângeri penale din partea furnizorului de energie electrică.

Oamenii legii fac cercetări pentru furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine, în scopul racordării directe la reţeaua de energie electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul IPJ Caraş-Severin, luptători SAS, jandarmi din cadrul IJJ Caraş-Severin şi Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, precum şi poliţişti locali din Poliţia Locală Reşiţa.

Percheziții în 12 landuri germane în cazul crimei șocante a preşedintelui guvernamental din regiunea Kassel

Poliția germană a efectuat joi percheziții în toată țara, în cadrul investigațiilor împotriva a 40 de persoane acuzate de discursul de ură online împotriva unui politician pro-refugiat care a fost ucis de un suspect neo-nazist în 2019.

Crima a șocat Germania și a provocat alarma asupra grupurilor de extremă dreaptă din ce în ce mai violente din țară.

Cei 40 de suspecți sunt acuzați că „au făcut declarații relevante din punct de vedere penal, în principal pe rețelele de socializare” împotriva lui Walter Lübcke, un politician local din vestul statului Hesse, care a fost împușcat mortal pe terasa sa în iunie 2019.

Preşedintele guvernamental din regiunea Kassel, din land-ul vest-german Hesa, Walter Lübcke, a fost împuşcat.