VIDEO| Prințul Harry, încă afectat de moartea mamei sale: „Au urmărit-o până la moarte. Istoria se repeta” / Adevăratul motiv pentru care s-a retras din familia regală

Publicat: 02/09/2022, 13:26
Actualizat: 02/09/2022, 13:40

Prințul Harry afirmă că îi este teamă că istoria se va repeta, comparând faptul că mama sa a fost „urmărită până la moarte în timp ce ea era într-o relație cu cineva care nu era alb” cu relația lui cu Meghan Markle.

Ducele de Sussex a vorbit despre asemănările dintre experiențele sale și ale ducesei de Sussex cu presa și cele ale mamei sale în cadrul noului serial Netflix „The Me You Can’t See”.

În timpul interviului, Harry a lămurit care au fost motivele pentru care a ales să se retragă, împreună cu soția lui, Meghan Markle, din rolurile de membri ai familiei regale.

Potrivit lui Harry, unul dintre principalele motive pentru care el și Meghan au decis să plece din Marea Britanie a fost hărțuirea constantă din partea mass-media, care publica frecvent povești despre ducesă – care este pe jumătate afro-americancă – având nuanțe rasiste.

„În primele opt zile în care relația noastră a fost făcută publică s-a scris că ADN-ul ei exotic va îngroșa sângele regal”, și-a amintit Harry, citat de The Independent. „Am fost urmăriți, fotografiați, urmăriți, hărțuiți.”

„Istoria se repeta. Mama mea a fost urmărită până la moarte în timp ce avea o relație cu cineva care nu era alb”

Situația stresantă, despre care Harry a recunoscut că a fost înrăutățită de rețelele de socializare, a avut un impact asupra lui Meghan, care i-a dezvăluit soțului ei că începea să aibă gânduri de sinucidere în timp ce era însărcinată în șase luni cu primul lor copil, Archie.

Prințul, în vârstă de 36 de ani, a susținut apoi că urmărirea constantă și intensă a cuplului, și mai ales a lui Meghan, nu s-ar fi încheiat „până când ea nu ar fi murit”, o soartă pe care Harry a spus-o că propria mamă a trăit-o în relația cu iubitul, producătorul egiptean Dodi Al Fayed.

„Istoria se repeta. Mama mea a fost urmărită până la moarte în timp ce avea o relație cu cineva care nu era alb”, a spus Harry, în timpul documentarului. „Și acum uite ce s-a întâmplat. Vrei să vorbim despre istoria care se repetă, nu se vor opri până când ea va muri. Este incredibil de înfiorătoare ideea că aș putea pierde încă o femeie din viața mea”.

Înainte de moartea ei, pe 31 august 1997, Prințesa Diana a început să se întâlnească cu Al Fayed, fiul miliardarului Mohamed Al-Fayed. În noaptea tragicului accident, cuplul, încercau să scape de paparazzi din Paris.

Potrivit lui Harry, când a reflectat asupra experienței sale și a lui Meghan, cel mai mare regret al său a fost „nu am luat o poziție mai devreme în relația cu soția mea și nu am vorbit mai mult despre rasism”.

Vă recomandăm și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult