VIDEO – Un medic a luat bani de la un cămătar și apoi a fost șantajat pentru a da înapoi o sumă de patru ori mai mare / Poliția a intrat pe fir

Publicat: 18/08/2022, 14:58
Actualizat: 18/08/2022, 18:10

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au percheziționat casa unui cămătar în vârstă de 35 de ani, care este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și distrugere. Bărbatul a avut și un complice alături de care a șantajat un medic căruia i-a împrumutat bani și a cerut înapoi o sumă de patru ori mai mare.

În urmă cu doi ani, un cămătar din sectorul 1 al Capitalei a împrumutat un medic care a venit să îi ceară împrumut suma de 2.500 de euro.

Individul a împrumutat persoana aflată într-un impas financiar, apoi cămătarul i-ar fi oferit bărbatului banii de care avea nevoie, ca mai apoi să îi îi facă zile amare și să îl terorizeze cu amenințări.

Cămătarul ar fi pus dobânzi banilor imprumutați, ajungând la suma de 29.500 de lei, respectiv, 5000 de euro.

Victima ar fi fost amenințată de către bărbatul care dădea bani cu dobândă și i-ar fi cerut tot mai mulți bani, ba chiar ajunsese să îi ceară o sumă de patru ori mai mare, după care, ar fi recurs la amenințări și gesturi agresive pentru a-l intimida pe bietul medic.

De asemenea, din ancheta polițiștilor din cadrul Secției 4, reiese și faptul că, complicele cămătarului ar fi fost pus de acesta să îi distrugă mașina doctorului, mai întâi i-ar fi distrus caroseria, apoi ar fi scris cu un spray de culoare albă ”DATOR!”, iar după o scurtă perioadă de timp, i-ar fi aruncat și o substanță vâscoasă pe autoturism.

Ulterior, ofițerii de poliție s-au sezisat și au demarat o anchetă pentru a opri afacerile șantajiste ale bărbatului ajutat de complicele său.

Cămătarul și complicele, în fața legii

Astfel, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiliciliară și un mandat de aducere pentru cei doi indivizi bănuiți de săvârșirea infracțiunilor și distrugerea bunurilor, drept urmare, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

Totodată, în cursul zilei de ieri, cămătarul a fost arestat pentru 30 de zile, iar față de complicele acestuia procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au decis control judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii Secției 4 continuă cercetările cazului în care sunt implicați cei doi indivizi suspectați pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și distrugere.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase