Viitorul ambasador al SUA în România, PARTENER DE GOLF cu Donald Trump. Adrian Zuckerman vorbește fluent românește

Redactor:
Bianca Pavaluca
Donald Trump propune ambasadori ai SUA în diverse țări clienți ai cluburilor sale private de golf. Vezi unde joacă golf cu președintele american viitorul ambasador în România

Președintele SUA a propus mai mulți membri ai cluburilor sale de golf în funcții diplomatice, aceasta fiind și metoda prin care Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar, a fost nominalizat pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România, informează USA Today.

Pentru Africa de Sud și Republica Dominicană, Donald Trump a propus vechi membri ai reședinței sale private Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida. De asemenea, pentru a reprezenta guvernul SUA în Ungaria, a ales o persoană dintr-un alt club din Florida, operat de companiile private ale președintelui, dezvăluie publicația americană.

Trump este proprietarul mai multor cluburi de golf din Statele Unite, iar persoanele care au fost propuse pentru funcții diplomatice sunt clienți ale acestora. Pentru a deveni membru al cluburilor de golf deținute de Donald Trump, trebuie să plătești o taxă de inițiere de minim 100.000 de dolari, plus o taxă de câteva mii de dolari anual. Potrivit declarațiilor fiscale ale lui Donald Trump, cluburile de golf pe care le deține în SUA i-au adus încasări de 600 de milioane de dolari în 2015 și 2016.

Posturile de ambasador sunt de mult timp între premiile politice alese de Administrația de la Washington, iar președinții le acordă frecvent prietenilor, aliaților politici și donatorilor importanți din campanie.

De la preluarea mandatului, liderul de la Casa Albă a numit cel puțin opt persoane identificate ca actuali sau foști membri ai clubului său, în posturi de conducere din administrația sa. USA Today a descoperit cinci dintre cei numiți la mijlocul lui 2017, provocând critici că selecțiile au estompat granița dintre îndatoririle sale publice și interesele sale financiare private. Casa Albă a refuzat să comenteze modul în care Administrația a selectat ambasadorii propuși în funcție.

Cele trei persoane care au fost propuse pentru funcții de ambasador în anul 2018 au devenit membri ai cluburilor lui Donald Trump înainte ca acesta să preia funcția de președinte. De asemenea, au refuzat să ofere detalii despre procesul în urma căruia au fost nominalizați.

Președintele Donald Trump a propus-o pe Lana Marks, creator de modă, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Africa de Sud.

 

 

Pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România, liderul de la Casa Albă l-a propus în funcție pe Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar din New York, membru al unui club de golf al lui Donald Trump din orașul Bedminster, New Jersey.

Donald Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al cluburilor sale de golf

Zuckerman și-a înregistrat scorul la golf în clubul lui Trump, un serviciu despre care clubul a spus că este disponibil numai membrilor. Scorurile pe care le-a publicat pe un site public arată că a jucat la club de opt ori în 2017, în zilele când Trump era acolo.

Senatul Statelor Unite a încheiat anul 2018 fără a confirma funcțiile lui Marks sau Zuckerman. Trump i-a nominalizat din nou pe cei doi în luna ianuarie.

Senatul Statelor Unite i-a trimis înapoi președintelui Donald Trump, din rațiuni procedurale, propunerea privind numirea lui Adrian Zuckerman în funcția de ambasador în România, liderul de la Casa Albă fiind nevoit să reformuleze nominalizarea.

Președintele Donald Trump îl nominalizase pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite la București. Pentru confirmare în funcția de ambasador, nominalizarea trebuie aprobată de Senatul SUA.

Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Acesta a activat peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaționale, naționale și locale. Zuckerman a deținut și funcția de judecător în cadrul Consiliului pentru activități imobiliare. De asemenea, este membru al unei comisii din cadrul Kids Corp., o organizație non-profit care ajută copiii defavorizați din Newark, New Jersey.

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Foto: Hepta/ Captură

 

 

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasa vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Ce se întâmplă cu SALARIILE din Sănătate şi Educaţie. Gabriela Firea a dat vestea REA
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Raluca Turcan, anunț pentru sute de mii de angajatori. Noua obligație pe care o au
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide