Viitorul ambasador al SUA în România, PARTENER DE GOLF cu Donald Trump. Adrian Zuckerman vorbește fluent românește

Viitorul ambasador al SUA în România, PARTENER DE GOLF cu Donald Trump. Adrian Zuckerman vorbește fluent românește
Publicat: 11/02/2019, 18:45
Actualizat: 26/03/2019, 03:01

Președintele SUA a propus mai mulți membri ai cluburilor sale de golf în funcții diplomatice, aceasta fiind și metoda prin care Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar, a fost nominalizat pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România, informează USA Today.

Pentru Africa de Sud și Republica Dominicană, Donald Trump a propus vechi membri ai reședinței sale private Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida. De asemenea, pentru a reprezenta guvernul SUA în Ungaria, a ales o persoană dintr-un alt club din Florida, operat de companiile private ale președintelui, dezvăluie publicația americană.

Trump este proprietarul mai multor cluburi de golf din Statele Unite, iar persoanele care au fost propuse pentru funcții diplomatice sunt clienți ale acestora. Pentru a deveni membru al cluburilor de golf deținute de Donald Trump, trebuie să plătești o taxă de inițiere de minim 100.000 de dolari, plus o taxă de câteva mii de dolari anual. Potrivit declarațiilor fiscale ale lui Donald Trump, cluburile de golf pe care le deține în SUA i-au adus încasări de 600 de milioane de dolari în 2015 și 2016.

Posturile de ambasador sunt de mult timp între premiile politice alese de Administrația de la Washington, iar președinții le acordă frecvent prietenilor, aliaților politici și donatorilor importanți din campanie.

De la preluarea mandatului, liderul de la Casa Albă a numit cel puțin opt persoaneidentificate ca actuali sau foști membri ai clubului său, în posturi de conducere din administrația sa. USA Today a descoperit cinci dintre cei numiți la mijlocul lui 2017, provocând critici că selecțiile au estompat granița dintre îndatoririle sale publice și interesele sale financiare private. Casa Albă a refuzat să comenteze modul în care Administrația a selectat ambasadorii propuși în funcție.

Cele trei persoane care au fost propuse pentru funcții de ambasador în anul 2018 au devenit membri ai cluburilor lui Donald Trump înainte ca acesta să preia funcția de președinte. De asemenea, au refuzat să ofere detalii despre procesul în urma căruia au fost nominalizați.

Președintele Donald Trump a propus-o pe Lana Marks, creator de modă, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Africa de Sud.

Pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România, liderul de la Casa Albă l-a propus în funcție pe Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar din New York, membru al unui club de golf al lui Donald Trump din orașul Bedminster, New Jersey.

Donald Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al cluburilor sale de golf

Zuckerman și-a înregistrat scorul la golf în clubul lui Trump, un serviciu despre care clubul a spus că este disponibil numai membrilor. Scorurile pe care le-a publicat pe un site public arată că a jucat la club de opt ori în 2017, în zilele când Trump era acolo.

Senatul Statelor Unite a încheiat anul 2018 fără a confirma funcțiile lui Marks sau Zuckerman. Trump i-a nominalizat din nou pe cei doi în luna ianuarie.

Senatul Statelor Unite i-a trimis înapoi președintelui Donald Trump, din rațiuni procedurale, propunerea privind numirea lui Adrian Zuckerman în funcția de ambasador în România, liderul de la Casa Albă fiind nevoit să reformuleze nominalizarea.

Președintele Donald Trump îl nominalizase pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite la București. Pentru confirmare în funcția de ambasador, nominalizarea trebuie aprobată de Senatul SUA.

Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Acesta a activat peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaționale, naționale și locale. Zuckerman a deținut și funcția de judecător în cadrul Consiliului pentru activități imobiliare. De asemenea, este membru al unei comisii din cadrul Kids Corp., o organizație non-profit care ajută copiii defavorizați din Newark, New Jersey.

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Foto: Hepta/ Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”