• Publicat:
Știri

Violatorii din Vaslui scapă unul câte unul. În 2014, cei șapte indivizi au violat o tânără de 18 ani

Violatorii din Vaslui scapă unul câte unul. În 2014, cei șapte indivizi au violat o tânără de 18 ani

Al doilea tânăr dintre cei 7 condamnați după ce, în noiembrie 2014, au agresat sexual, timp de mai multe ore, o elevă în vârstă de 18 ani care se întorcea de la școală în localitatea Văleni (Vaslui), este la un pas de libertate. Magistrații Judecătoriei Vaslui au admis liberarea condiționată a lui Ionuț Bogdan Boicu.

„Instanța admite propunerea formulată de Comisia de liberări condiționate din cadrul Penitenciarul Vaslui privind liberarea condiționată a condamnatului Boicu Ionuț Bogdan. Dispune liberarea condiționată a condamnatului, deținut în prezent în Penitenciarul Vaslui, anterior executării integrale a pedepsei de 6 ani, 6 luni închisoare aplicată prin sentința penală”, arată judecătorii vasluieni.

Decizia instanței de fond nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Săptămâna trecută, magistrații din cadrul Judecătoriei Vaslui au admis liberarea condiționată formulată pe numele unui alt tânăr condamnat, Alin Dumitru Rotaru, dar nici această decizie nu a fost definitivă.

Alături de Alin Dumitru Rotaru și Ionuț Bogdan Boicu, alți cinci tineri din localitatea Văleni au fost condamnați, după ce în noiembrie 2014 au agresat sexual timp de mai multe ore o elevă în vârstă de 18 ani care se întorcea de la școală. Cei șapte tineri au primit pedepse cuprinse între 6 și 10 ani de închisoare pentru fapta comisă.

Rotaru a fost acuzat de viol în forma agravantă și lipsire de libertate, el fiind unul dintre cei trei acuzați care și-au recunoscut faptele.

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea de liberarea condiționată în cazul altui tânăr dintre cei șapte, care avea de ispășit o pedeapsă mai mică, decizia instanței fiind motivată de faptul că inculpatul nu a achitat sumele reprezentând daune morale datorate victimei.

 

Inchide