Viorel Hrebenciuc, interceptat în dosarul retrocedărilor ilegale: Suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câștiga 100%!

Viorel Hrebenciuc, interceptat în dosarul retrocedărilor ilegale: Suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câștiga 100%!
Publicat: 15/10/2014, 17:34
Actualizat: 15/10/2014, 18:48

Hrebenciuc a fost interceptat de DNA în timp ce discuta cu deputatul Ioan Adam investigat și el de DNA. Hrebenciuc este citat de DNA în timp ce susține că va interveni la conducerea Romsilva pentru ca instituția să nu se lupte în instanță pentru proprietățile retrocedate suspect.

Într-o interceptare, Hrebenciuc susține că va face ordine la Romsilva. Într-o altă convorbire, Hrebenciuc îi spune deputatului Adam că „trebuie să vorbească cu Sârbu Ilie” pentru a-l „călca pe cap” pe Crăciunescu Adam, din această sintagmă folosită înțelegând că se intenționa luarea de măsuri drastice față de directorul RNP ROMSILVA”

Procurorii DNA au reținut despre Viorel Hrebenciuc următoarele aspecte:

â–ºDin probe a rezultat că atât Adam Ioan, cât și Bengescu Dan Costin, i-au solicitat în mod direct lui Hrebenciuc Vorel să intervină pe lângă directorul general Romsilva, care, la rândul său, trebuia să dispună juriștilor din cadrul Romsilva și ai DS Bacău să aibă o atitudine necombatantă. În acest context, este de menționat faptul că în luna decembrie 2013, după ce a aflat că jurista din cadrul ROMSILVA a depus cererea de strămutare la ÎCCJ, obținând totodată și suspendarea judecății dosarului 2209/119/2013, după ce a fost admonestat de Hrebenciuc Viorel prin intermediul lui Sîrbu Ilie, Crăciunescu Adam a dispus ca acea juristă să nu mai reprezinte RNP Romsilva (era prea profesionistă și apăra prea insistent !!! ei doreau să fie cineva pasiv să facă apărări formale pentru ROMSILVA) în cauzele ce privesc Domeniul Ghica Comănești și să nu mai facă deplasări în afara Bucureștiului, ceea ce a afectat în mod direct drepturile patrimoniale și interesele legitime ale acesteia.

â–ºCererea de strămutare a cauzei de revizuire a creat o stare de agitație în rândul membrilor grupului, deoarece era de natură să ducă la tergiversarea punerii în posesie și a eliberării titlului de proprietate pentru cele 43.277 ha pădure.

â–ºLa data de 01.12.2013, ora 18:16, deputatul Ioan Adam, nemulțumit de demersurile efectuate de funcționari ai ROMSILVA, care contestă în instanță ” îi trimite lui Bengescu Dan, un sms cu următorul conținut: „ Vă rog nu vă mai lăsați călcați în picioare de com.jud.Bacău și Ghelase care au cerut strămutarea în 27 nov. Asta întrece orice închipuire, iar prietenul tău ( Hrebenciuc Viorel – n.a.) a fost în mod grosolan păcălit. Sunt curios ce reacție va avea când în vei spune ptr că în acest sens și-a dat cuvântul, far iată bomba”. Din conținutul acestui sms rezultă că Ioan Adam îi cere lui Bengescu Dan să ia atitudine față de demersurile Romsilva și să îi transmită lui Hrebenciuc Viorel că persoanele – funcționari publici, cu care a discutat despre necesitatea urgentării punerii în posesie pt cele 43.000 ha l-au păcălit, în sensul că ei fac demersuri în continuare în instanță pentru a bloca executarea în loc să aibă atitudine non combat cum au promis deputatul Hrebenciuc care și-a „dat cuvântul”, în sensul că va rezolva problema și îi va determina pe cei de la ROMSILVA să nu mai apere pădurile statului. Și practic să lase pasiv ca ceea ce s-a dat prin hotărârile judecătorești să se execute să împartă banii și gata.

â–ºLa aceeași dată de 01.12.2013, deputatul Viorel Hrebenciuc, fiind încunoștințat de Bengescu Dan în legătură cu cele comunicate prin sms de Ioan Adam, contactează un funcționar din cadrul Consiliului Județean Bacău – comisia județeană de aplicare a legilor proprietății, căruia îi solicită relații cu privire la demersurile efectuate de această instituție cu privire la procesele civile privind solicitările lui Paltin – Sturdza, însă funcționarul se scuză arătând că cererea a fost inițiată de ROMSILVA.

â–ºÎn continuare, Viorel Hrebenciuc îi transmite lui Ioan Adam că „suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câștiga 100%!” precum și că „sută la sută fac ordine. Urât. O să le placă la toți. O să vezi”. Cu acest prilej s-a conturat foarte bine implicarea și rolul de sprijin al grupului pe care-l are numita ROXANA ANCA ADAM (FOSTĂ BULARCA), soția lui Adam Ioan.

â–ºAstfel, există indicii rezonabile că STURDZA PALTIN-GHEORGHE beneficiază – pe lângă consultanța juridică a avocatului ADAM IOAN – și de expertiza de specialitate a soției acestuia, judecătoarea ADAM ANCA-ROXANA – președinte delegat al Secției a II-a Civilă de contencios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Brașov, aspecte ce se pot constitui în intenții / premise de afectare a actului de justiție.

â–ºAstfel, a rezultat în mod explicit faptul că judecătoarea ADAM ANCA-ROXANA are cunoștință de activitățile în care este implicat soțul său, ADAM IOAN, pe linia sprijinirii efective (în mod neoficial) și asigurării consultanței de specialitate lui STURDZA PALTIN-GHEORGHE și, mai mult, magistratul participă, folosindu-se (în mod disimulat) de prerogativele funcției deținute / relațiile profesionale proprii, la susținerea demersurilor asociate favorizării intereselor de urgentare a retrocedării „Domeniului Ghica”.

â–ºDe menționat că ADAM IOAN i-a solicitat, în repetate rânduri, lui BENGESCU DAN-COSTIN situația actuală a punerilor în posesie, respectiv a localităților unde comisiile locale nu au validat amplasamentele identificate și măsurate de cel din urmă (firma acestuia) – subliniind în permanență necesitatea de urgentare a finalizării procesului de validare -, primul interesându-se și dacă HREBENCIUC VIOREL a fost înștiințat cu privire la decizia ÎCCJ de strămutare a dosarului menționat.

â–ºAstfel, în data de 18.01.2014, BENGESCU DAN-COSTIN i-a comunicat lui ADAM IOAN că, la momentul respectiv, mai erau 3 comisii de fond funciar la localitățile Agăș, Palanca și Comănești, care trebuiau să valideze amplasamentele (suprafața totală vizată fiind de aproximativ 14.000 ha), afirmând însă că nu este interesat de suprafețele de la Palanca și Comanești motivând că acolo este doar pășune, nu și pădure, fapt ce scade valoarea terenului.

â–ºÎn ciuda poziției sale de deputat, din probele dosarului rezultă nu doar că Adam Ioan a fost inițiatorul grupului format din Sturdza Gheorghe Paltin, Bengescu Dan Costin și Hrebenciuc Viorel, dar este și coordonatorul acestui grup, persoana care se ocupă cu strategiile.

â–ºCu ocazia unei întâlniri dintre Hrebenciuc Viorel și Bengescu Dan Costin, din 13august 2014, primul a afirmat că trebuie să vorbească cu Sârbu Ilie pentru a-l „călca pe cap” pe Crăciunescu Adam, din această sintagmă folosită înțelegând că se intenționa luarea de măsuri drastice față de directorul RNP ROMSILVA dacă nu va respecta sarcinile trasate de către Hrebenciuc Viorel și va mai face apărări în instanță deoarece trebuia să aibă o atitudine împotriva atribuțiilor de serviciu, manifestându-și intenția de a-i oferi acestuia drept „donație” o suprafață din pădurea a cărei punere în posesie ar facilita-o.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult