Viorel Hrebenciuc, urmărit penal de DNA pentru corupție. Narcisa Iorga pusă sub acuzare în același dosar: „Nu am încălcat legea!” UPDATE

Viorel Hrebenciuc, urmărit penal de DNA pentru corupție. Narcisa Iorga pusă sub acuzare în același dosar: Nu am încălcat legea! UPDATE
Publicat: 04/09/2014, 15:26
Actualizat: 30/04/2015, 01:04

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc este urmărit penal de DNA pentru fapte de corupție. Într-un comunicat public DNA a menționat că deputatul PSD este urmărit penal pentru infracșiunea de”folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid prev. de art.13 din Legea nr.78/2000″. Procurorii DNA susțin că Hrebenciuc a intervenit la CNA pentru ca un post TV să-și păstreze licența TV. Iată ce rețin procurorii DNA:

â–ºLa cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaților, controlează o societate comercială deținătoare a unui post de televiziune, deputatul Hrebenciuc Viorel s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A) ca instituția ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv. În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influența și autoritatea pe care le deține în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte – membru al Comitetului Executiv Național, organul de conducere și de decizie al partidului. Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaților, funcție care îi conferă automat calitatea de membru al organului central de conducere și de decizie al partidului – Comitetului Executiv Național.

â–ºPrin acțiunea sa de punere în aplicare a influenței, a autorității, exercitată de parlamentarul Hrebenciuc Viorel, s-a cauzat o tulburare însemnată și efectivă a activității CNA, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu și încălcarea dispozițiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis funcționarea în continuare a unui post de televiziune căruia îi fusese retrasă în mod corect licența. Acest lucru i-a afectat implicit și pe ceilalți operatori de televiziune, atât sub aspectul concurenței neloiale, cât și al încrederii în corectitudinea desfășurării activității de către singurul organism abilitat să monitorizeze domeniul audiovizual și să aplice legislația specifică.

(Sursa: comunicat DNA)

După ce Hrebenciuc a fost audiat la DNA și pus sub acuzare la sediul instituției a fost chemată Narcisa Iorga membră a CNA.Conform unor surse citate de Mediafax, procurorii anticorupție o suspectează pe Iorga de faptul că i-ar fi sugerat primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, în ce mod se poate redobândi licența și la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc

„Nu am încălcat niciodată legea audioviziualului si nici legea penalului. Nu pot să vă spun mai multe având în vedere că este o anchetă în derulare. Eu nu am făcut altceva decât să aplic legea”, a declarata Narcisa Iorga

Într-un comunicat public DNA a anunțat următoarele despre urmărirea penală a Narcisei Iorga:

â–ºUlterior datei de 17.09.2013, dată la care C.N.A. a decis retragerea licenței audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deținătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoștințele sale din mediul politic, pentru a influența votul pe care ceilalți membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestația pe care postul TV respectiv intenționa să o formuleze. În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze și capaciteze, pentru ca aceștia, la rândul lor, să îi influențeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să își exercite influența și autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizați de Narcisa Iorga, s-a numărat și parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

â–ºCa urmare a indicațiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A) ca instituția ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv.

Sursa: comunicat DNA

În acest dosar, în urmă cu o lună, Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA. Atunci surse judiciare au explicat că Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra-Neamț, i-ar fi cerut lui Hrebenciuc să intervină la CNA pentru a nu i se retrage licența pentru postul său de televiziune, Giga TV.

La ieșirea de la DNA, Viorel Hrebenciuc a spus că a fost chemat în calitate de martor în dosarul privind plângerea făcută de PPDD împotriva președintelui Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu. El a precizat că a dat o declarație de martor în cazul plângerii PPDD, în care le-a relatat anchetatorilor despre relația instituțională dintre Parlament și Consiliul Național al Audiovizualului.

Hrebenciuc a mai spus, la ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție, cum se face numirea membrilor CNA.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc a stat la DNA aproximativ 20 de minute, acesta nefiind însoțit de un avocat.

Viorel Hrebenciuc a declarat că nu este în nicio relație cu Gheorghe Ștefan.

Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ștefan, pentru obținerea unei licențe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: „Da’ de unde”.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obținerii licenței, Hrebenciuc a spus: „Niciodată”.

Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care șefa CNA folosește un limbaj licențios și face referire la anumite practici, pentru obținerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracțiunile de luare de mită și trafic de influență.

În plângere sunt menționate și fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donație a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiați, miercuri și joi, președintele Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, și mai mulți membri ai CNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația