Vlad Cosma: Magistrații vor fi mai atenți la dosarele de la DNA Ploiești pentru că-s pline de probe false

Vlad Cosma: Magistrații vor fi mai atenți la dosarele de la DNA Ploiești pentru că-s pline de probe false
Publicat: 27/03/2018, 01:15

„Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție vor fi mult mai atenți la dosarele de la DNA Ploiești pentru că sunt pline de astfel de probe false, probabil că de multe nu mi-am dat seama nici eu până acum. Eu voi depune în continuare la Parchet înregistrări și probe. Procurorii DNA Ploiești m-au șantajat pentru denunțuri. În unitatea de elită de la Ploiești s-au falsificat foarte multe probe. Eu la Parchet am enumerat, dacă nu mă înșel, șapte dosare penale în care eu am putut proba astfel de lucruri. Procurorii își fixau niște ținte, oameni politici importanți, și atunci inventau denunțuri, chemau martori acoperiți, măsluiau testul poligraf și tot felul de astfel de lucruri”, a declarat Vlad Cosma, la România Tv.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, rejudecarea de către secția penală a ÎCCJ a dosarului în care fostul deputat Vlad Cosma și fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, sunt acuzați de trafic de influență, respectiv luare de mită și abuz în serviciu.

Decizia instanței supreme a fost luată cu majoritate de voturi, completul de judecată fiind format din președintele Iulian Dragomir, Ștefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Șerban și Geanina Arghir.

Opinia separată, potrivit minutei instanței supreme, îi este de asemenea favorabilă lui Vlad Cosma în sensul că respectivul judecător a decis admiterea apelului fostului deputat de reducere a pedepsei, sub incidența articolului 19 din OUG nr. 43/2002, pentru denunțarea și facilitarea identificării și tragerii la răspundere penală a altor persoane care au săvârșit infracțiuni.

La ultimul termen în acest dosar, DNA a cerut pentru Vlad Cosma condamnarea la 4 ani și 8 luni de închisoare, în vreme ce pentru tatăl acestuia, Mircea Cosma, procurorii au cerut menținerea primei pedepsei de 8 ani. Tot la ultimul termen al procesului, Vlad Cosma le-a spus magistraților că își menține nevinovăția. Și tatăl său, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a spus cu ochii în lacrimi că este nevinovat.

Vlad și Mircea Cosma au fost trimiși în judecată de către DNA în aprilie 2014, alături de alte două persoane. Vlad Cosma este acuzat de DNA de trafic de influență, Răzvan Alexe este cercetat pentru trafic de influență și dare de mită, iar Mircea Cosma și Daniel Alixandrescu sunt judecați pentru luare de mită și abuz în serviciu.

„În perioada 2012 – 2013, inculpații Alexe Răzvan și Cosma Vlad Alexandru au pretins și primit de la trei reprezentanți ai unor societăți comerciale, denunțători în cauză, suma totală de 4.410.149,97 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societăți către două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse și primite de cei doi în schimbul intervenției la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova și anume la inculpații Cosma Mircea, președintele autorității publice județene și Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Direcției Patrimoniu (având în subordine Serviciul Achiziții Publice și Contracte, precum și Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât cele trei societăți să obțină de la Consiliul Județean Prahova trei lucrări de modernizare/întreținere a drumurilor, dar și pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate”, anunțau procurorii.

Cele trei lucrări se refereau la obiectivele următoare: „Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, județul Prahova”, „Lucrări și servicii privind întreținerea curentă a drumurilor publice – plombe” și „Întreținerea curentă a drumurilor județene pe timp de iarnă 2012 – 2013”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului