Voiculescu și șeful Antena Group, condamnați pentru șantaj

Redactor:
Mihai Boeru
Voiculescu și șeful Antena Group, condamnați pentru șantaj
Dan Voiculescu fost condamnat la doi ani de închisoare, Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group a fost condamnat la trei ani și șase luni de detenție, ambele pedepse fiind cu executare, iar Camelia Voiculescu a primit doi ani de închisoare cu suspendare, au decis, joi, judecătorii Curții de Apel.

Judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la șantaj, hotărârea nefiind definitivă. În aceeași cauză, au fost condamnați Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group la data faptelor, la trei ani și șase luni de închisoare pentru șantaj și Șerban Pop, fost șef al ANAF, la doi ani de detenție pentru pentru digulvare de informații nedestinate publicității, ambele pedepse fiind cu executare.

Prima instanță a decis și condamnarea Cameliei Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la șantaj în timp ce Antena Group a primit o amendă penală de 350.000 de ei.

George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL la data faptelor, a fost achitat pentru complicitate la șantaj. Tot achitare s-a dispus și în cazul peroanelor juridice Antena 3 si Intact Publishing.

La ultimul termen al procesului, din data de 13 aprilie, procurorii DNA au cerut magistraților Curții de Apel București să aibă în vedere dosarul în care a fost condamnat Dan Diaconescu, ca practică judiciară, în acest context solicitând pedepse cu executare, mai mari decât în cauza respectivă, acolo unde judecătorii au dispus pedepse cu executare cuprinse între doi și cinci ani de închisoare.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF Șerban Pop.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de șantaj, iar Dan Voiculescu și fiica sa, de complicitate la această infracțiune. Șerban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În același dosar este judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată la instanța superioară, Înalta Curte de Casație și Justiție, atât de procurorii DNS cât și de cei vizați de dosar.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide