Voiculescu și șeful Antena Group, condamnați pentru șantaj

Voiculescu și șeful Antena Group, condamnați pentru șantaj
Publicat: 13/05/2016, 08:10
Actualizat: 05/07/2016, 21:49

Judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la șantaj, hotărârea nefiind definitivă. În aceeași cauză, au fost condamnați Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group la data faptelor, la trei ani și șase luni de închisoare pentru șantaj și Șerban Pop, fost șef al ANAF, la doi ani de detenție pentru pentru digulvare de informații nedestinate publicității, ambele pedepse fiind cu executare.

Prima instanță a decis și condamnarea Cameliei Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la șantaj în timp ce Antena Group a primit o amendă penală de 350.000 de ei.

George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL la data faptelor, a fost achitat pentru complicitate la șantaj. Tot achitare s-a dispus și în cazul peroanelor juridice Antena 3 si Intact Publishing.

La ultimul termen al procesului, din data de 13 aprilie, procurorii DNA au cerut magistraților Curții de Apel București să aibă în vedere dosarul în care a fost condamnat Dan Diaconescu, ca practică judiciară, în acest context solicitând pedepse cu executare, mai mari decât în cauza respectivă, acolo unde judecătorii au dispus pedepse cu executare cuprinse între doi și cinci ani de închisoare.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF Șerban Pop.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de șantaj, iar Dan Voiculescu și fiica sa, de complicitate la această infracțiune. Șerban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În același dosar este judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată la instanța superioară, Înalta Curte de Casație și Justiție, atât de procurorii DNS cât și de cei vizați de dosar.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...