Voiculescu și șeful Antena Group, condamnați pentru șantaj

Voiculescu și șeful Antena Group, condamnați pentru șantaj
Publicat: 13/05/2016, 08:10
Actualizat: 05/07/2016, 21:49

Judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la șantaj, hotărârea nefiind definitivă. În aceeași cauză, au fost condamnați Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group la data faptelor, la trei ani și șase luni de închisoare pentru șantaj și Șerban Pop, fost șef al ANAF, la doi ani de detenție pentru pentru digulvare de informații nedestinate publicității, ambele pedepse fiind cu executare.

Prima instanță a decis și condamnarea Cameliei Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la șantaj în timp ce Antena Group a primit o amendă penală de 350.000 de ei.

George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL la data faptelor, a fost achitat pentru complicitate la șantaj. Tot achitare s-a dispus și în cazul peroanelor juridice Antena 3 si Intact Publishing.

La ultimul termen al procesului, din data de 13 aprilie, procurorii DNA au cerut magistraților Curții de Apel București să aibă în vedere dosarul în care a fost condamnat Dan Diaconescu, ca practică judiciară, în acest context solicitând pedepse cu executare, mai mari decât în cauza respectivă, acolo unde judecătorii au dispus pedepse cu executare cuprinse între doi și cinci ani de închisoare.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF Șerban Pop.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de șantaj, iar Dan Voiculescu și fiica sa, de complicitate la această infracțiune. Șerban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În același dosar este judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată la instanța superioară, Înalta Curte de Casație și Justiție, atât de procurorii DNS cât și de cei vizați de dosar.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”