Voltaj, „atentat” la bugetul TVR pentru anul viitor

Voltaj, atentat la bugetul TVR pentru anul viitor
Publicat: 11/05/2015, 16:29
Actualizat: 05/08/2015, 15:05

„A sosit momentul plecării la Viena. Noi suntem pregătiți. Am repetat mult, am pus la punct toate detaliile, singurele detalii încă necunoscute nouă sunt cele legate de sceno-tehnică, show, pe care le realizează cei de la Viena. (…) Plecăm foarte încrezători, ne ducem să fim mai sus de locul doi. Nu știm ce se va întâmpla, dar noi suntem optimiști și pregătiți”, a declarat Călin Goia, luni, într-o conferință de presă organizată în Aeroportul Otopeni, chiar înainte ca trupa Voltaj și reprezentanții TVR, organizatorii selecției naționale a Eurovision, să plece la Viena.

Călin Goia a mai spus că mesajul piesei trupei Voltaj, care se numește „De la capăt”, este unul foarte puternic și a ajuns dincolo de granițele României, la străini, care sunt deja sensibilizați privind cauza copiilor ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate.

„Este o ocazie extraordinară pentru campania «De la capăt» și pentru acești copii de a fi în centrul atenției, astfel încât problema lor să se amelioreze sau să se rezolve”, a mai spus Călin Goia.

În ceea ce privește piesa „De la capăt”, trupa Voltaj va opta pe scena de la Viena pentru o versiune bilingvă româno-engleză.

Potrivit lui Goia, piesa va începe în limba română, iar ultimul refren va fi în limba engleză.

Totodată, Călin Goia a spus că trupa Voltaj abia așteaptă să trăiască această experiență, el precizând, totodată, că formația a fost nevoită să renunțe la șase concerte programate în România pentru putea participa la concursul Eurovision de la Viena.

„Am pierdut câteva concerte, dar să reprezinți o țară este un lucru onorant și o mare responsabilitate”, a spus Goia.

El a făcut referire la logoul de anul acesta al Eurovision, care este reprezentat de textul „Building Bridges”.

„O să plecăm la Viena și o să încercăm să construim o punte între românii de dincolo de graniță și românii de aici și mai ales între copiii rămași aici și părinții lor de dincolo de graniță”, a mai spus Călin Goia.

La rândul său, Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision, a spus că echipa TVR și Voltaj sunt pregătite „să cucerească Eurovisionul”.

„Ne pregătim să cucerim Viena, suntem în al 21-lea an în care TVR participă la Eurovision”, a spus Liana Stanciu, precizând că trupa Voltaj are 34 de ani de activitate.

„Avem un cântec, avem un mesaj, avem o trupă profesionistă și avem foarte multă energie pozitivă cu care să cucerim publicul din Europa și nu numai”, a spus Liana Stanciu.

Trupa Voltaj, alături de Liana Stanciu, Iuliana Marciuc, producător Eurovision, și Dan Popi, șeful casei de muzică Cat Music, urmează să plece, la ora 16.30, cu avionul spre Viena, unde, în perioada 19 – 23 mai, se va desfășura Eurovision Song Contest 2015.

Calificată în urma selecției naționale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiției, pe poziția a 15-a.

Alături de artiștii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Atât semifinalele (19 și 21 mai), cât și finala din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe TVR+.

Cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision se va desfășura la Viena, în Austria, după ce travestitul Conchita Wurst a câștigat ediția din 2014 a concursului, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling și Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers