• Publicat:
Știri

VREMEA. Cod galben de furtună în șapte județe ale țării. Prognoza meteo pentru următoarele zile / Prognoză specială pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de furtună pentru județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara, care intră în vigoare marți la ora 18.00 și expiră miercuri dimineață.

Meteorologii avertizează că în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În paralel, este valabilă și o informare meteo privind manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Administrația Națională de Meteorologie avertizează că până vineri, la ora 10.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Prognoză specială pentru Capitală

Meteorologii au emis, marți, o prognoză specială pentru București, valabilă până vineri la ora 10.00, ce vizează averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, temperaturile maxime ajungând la valoarea de 20 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în București se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică, mai accentuată joi și vineri.

Temporar se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor atinge 15-25 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius, exceptând ziua de miercuri când vor atinge 23-24 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi de 10-12 grade Celsius.

Tags:
Inchide