Vremea din Europa dă peste cap traficul aerian. Mai multe curse din București și Timișoara, anulate din cauza condițiilor meteo

Vremea din Europa dă peste cap traficul aerian. Mai multe curse din București și Timișoara, anulate din cauza condițiilor meteo
Detalii pe Gândul.

Cursa British Airways care trebuia să aterizeze la ora 23.00 pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București figurează ca „anulată”, potrivit tabelei de sosiri de pe site-ul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

O aeronavă British Airways, care trebuia să decoleze la ora 08.00 de pe aeroportul Otopeni, cu destinația Londra, a fost, de asemenea, anulată.

Zborul companiei Wizz Air, care urma să ajungă la ora 02.55 în București, figurează ca anulat, conform tabelei de sosiri de pe site-ul bucharestairports.ro.

Wizz Air își cere scuze clienților afectați de anulările de duminică din cauza condițiilor meteo din Europa și le transmite să contacteze reprezentanții companiei pentru a putea rezerva un loc pentru un alt zbor sau pentru a primi banii înapoi, se arată în anunțul postat de companie pe Facebook, duminică.

British Airways a transmis, duminică, pe contul de Twitter, că vremea continuă să influențeze zborurile în Marea Britanie și Europa.

Zborurile cu decolare de pe aeroportul Luton din Londra au fost oprite, duminică, din cauza vremii nefavorabile, astfel că pasagerii îmbarcați inclusiv spre destinațiile din România au fost nevoiți să aștepte.

Peste 100 de români au fost blocați timp de șapte ore în aeroportul Luton din Londra. În jurul orei 15.00, ora României, oamenii au fost din nou îmbarcați, dar zborul a fost din nou anulat deoarece piloții depășeau orele de zbor.

Curse de pe patru aeroporturi din Europa spre Timișoara, anulate din cauza condițiilor meteo

Patru curse de pe aeroporturile din Londra, Munchen și Eindhoven spre Timișoara, și trei din Timișoara spre Londra și Munchen au fost anulate, duminică și luni, din cauza vremii nefavorabile din Europa, iar un zbor spre Frankfurt are întârziere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Timișoara, Nicoleta Trifan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că șapte curse au fost anulate, duminică și luni, din cauza vremii nefavorabile din Europa.

Este vorba de cursa Timișoara – Londra, aeroport Luton, și Londra Luton – Timișoara, zboruri operate de compania aeriană Wizzair, Timișoara – Munchen și Munchen – Timișoara, operate de compania Lufthansa, Londra, aeroport Stansted – Timișoara și Timișoara – Londra Stansted, operate de compania Ryanair, precum și cursa Eindhoven – Timișoara, compania Wizzair.

Potrivit reprezentanților aeroportului timișorean, șase dintre zboruri au fost anulate duminică, iar cursa Timișoara – Munchen a fost anulată luni dimineața, zborul fiind programat la ora 05.50.

„Cursele au fost anulate din cauza vremii, iar reprezentanții companiei Ryanair au anunțat că au avut o problemă tehnică cu aeronava. În afară de cursa spre Munchen, astăzi (n.r. luni) nu a mai fost anulată nicio cursă, este o cursă întârziată din Frankfurt spre Timișoara”, a afirmat Nicoleta Trifan.

Cursa Frankfurt – Timișoara, operată de Ryanair, ar fi trebuit să decoleze la ora 10.15, dar zborul a fost amânat pentru ora 13.15.

 

 

Inchide