VREMEA ÎN IULIE. ANM: „Temperaturile vor depăși cu până la patru – cinci grade Celsius normele climatologice”

VREMEA ÎN IULIE. ANM: „Temperaturile vor depăși cu până la patru - cinci grade Celsius normele climatologice
Publicat: 02/07/2012, 14:16
Actualizat: 02/07/2012, 14:16

VREMEA ÎN IULIE va fi caniculară, arată PROGNOZA METEO dată de ANM.

Cea mai călduroasă lună din an a început cu cod galben de caniculă pentru partea de vest a țării, valabil până pe data de 3 iulie. Iar zilele se anunță călduroase, cu temperaturi peste normele climatologice, mai ales în vestul, estul și sudul României, potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie. „Va fi cea mai călduroasă lună din an. În estimări, putem vorbi, de temperaturi peste normele climatologice. În anumite perioade, temperaturile vor depăși cu până la patru-cinci grade Celsius peste normele climatologice”, a declarat pentru gândul meteorologul de serviciu de la ANM.

Situația temperaturilor în România, duminică, 1 iulie, la ora 13:00

Zilele extrem de călduroase, de peste 35 de grade, vor alterna însă cu cele în care vremea revine la normalul perioadei, mai precizează meteorologul de serviciu, care spune că nu sunt excluse nici fenomenele meteo extreme, precum aversele de ploaie sau grindina. „Noi vom emite de fiecare dată avertizări atunci când este cazul”, a mai spus meteorologul.


VĂ RECOMANDĂM SĂ VEDEȚI ÎN GÂNDUL DE AZI ce subiecte au fost date la ROMÂNĂ în această dimineață la BAC 2012. Provocarea noastră: Ați mai fi în stare să le rezolvați? AVEȚI AICI LINK-ul către SUBIECTE. Aici veți găsi și BAREMUL de corectare pentru prima probă de la BACALAUREAT


Potrivit informațiilor publicate pe site-ul ANM, situația pe regiuni stă, până pe 11 iulie, astfel.

MUNTENIA

Regimul termic va marca o creștere treptată în primele zile ale perioadei de prognoză, vremea devenind călduroasă în intervalul 1-4 iulie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 33 de grade. Apoi, deși temperaturile vor marca o ușoară scădere, vremea se va menține caldă. În prima parte a intervalului doar izolat și trecător vor fi ploi slabe. Probabilitatea de averse, în general slabe cantitativ, dar pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului va crește după data de 4 iulie.

OLTENIA

Vremea se va încălzi, devenind călduroasă, izolat chiar caniculară în jurul datei de 2 iulie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 34 de grade. Apoi va avea loc o scădere ușoară și treptată a valorilor termice, în ultimele zile ale perioadei de prognoză regimul termic devenind apropiat de mediile multianuale ale primei decade a lunii iulie. În intervalul 4-8 iulie probabilitatea pentru averse pe arii extinse și descărcări electrice va crește. În restul perioadei de prognoză probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține scăzută.

BANAT

Pe 1 – 2 iulie, mediile temperaturilor maxime vor atinge valoarea de 35 – 36 de grade. În intervalul 3-5 iunie va avea loc o scădere treptată a temperaturilor, care va aduce regimului termic la valori apropiate de mediile multianuale ale primei decade a lunii iulie, iar tendința pentru ultima parte a perioadei de prognoză este de menținere a temperaturii aerului în jurul acestor valori normale. Nu se așteaptă precipitații în ultimele zile ale lunii iunie, dar după data de 2 iulie probabilitatea pentru averse, în general slabe cantitativ, dar însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, va crește.

CRIȘANA

În jurul datei de 1 – 2 iulie, media maximelor va atinge 35 de grade. Pe 3 iulie vremea va intra într-un proces de răcire, devenind normală termic spre data de 5 iunie, iar regimul temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de normele climatologice până la sfârșitul primei decade a lunii iulie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă în primele zile ale intervalului, dar va crește după data de 2 iulie. Averse pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, vor fi posibile în jurul datei de 5-6 iulie.

TRANSILVANIA

În intervalul 3 – 5 iulie temperaturile vor marca o scădere ușoară de la o zi la alta, devenind apropiate de mediile multianuale ale perioadei și se vor menține relativ constante la valori normale până la sfârșitul perioadei de prognoză. În primele zile ale intervalului doar trecător și izolat vor fi ploi de scurtă durată, dar după data de 3 iulie. Însă probabilitatea pentru ploi mai abundente însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi mai mare în intervalul 5-7 iulie.

MARAMUREȘ

Vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în orele amiezelor în primele zile ale lunii iulie. Între 2 și 5 iulie va urma o răcire ușoară și treptată, care va readuce valorile termice în jurul mediilor multianuale. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, regimul termic se va menține apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii iulie, atât în ceea ce privește valorile medii ale temperaturilor minime, cât și pe cele ale maximelor diurne. Probabilitatea pentru precipitații semnificative va fi redusă la începutul intervalului, dar va crește după data de 3 iulie. Averse însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice vor fi de interes în toată regiunea în intervalul 4 – 8 iunie, după care vremea va intra într-un proces de ameliorare.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi treptat până pe 2 iulie, când va deveni călduroasă, iar mediile temperaturilor maxime vor atinge 32-33 de grade. În intervalul 3 – 5 iulie regimul termic va marca o ușoară scădere, după care se va menține relativ constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, până la sfârșitul intervalului de prognoză. În primele zile doar izolat și trecător vor fi ploi slabe, dar în intervalul 4-7 iulie probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice, va crește. Spre sfârșitul perioadei de prognoză ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii tot mai restrânse.

DOBROGEA

Mediile temperaturilor maxime vor atinge 30-31 de grade, iar temperaturile minime se vor situa, în medie, ușor peste 20 de grade în intervalul 2 – 11 iulie.
Intervalul de prognoză va fi caracterizat de o probabilitate redusă de apariție a precipitațiilor. Ploile, de scurtă durată, vor fi slabe cantitativ și se vor semnala pe arii restrânse, cel mai probabil după data de 5 – 6 iulie.

LA MUNTE

În prima parte a intervalului, doar izolat și trecător vor fi ploi slabe, dar probabilitatea ca precipitațiile, mai ales averse însoțite de descărcari electrice, să fie mai abundente și mai extinse ca arie, va crește după data de 3 – 4 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...