VREMEA. InfoTrafic: Traficul, reluat integral pe sensul de circulație Constanța – București de pe A2. UPDATE

VREMEA. InfoTrafic: Traficul, reluat integral pe sensul de circulație Constanța - București de pe A2. UPDATE
Publicat: 01/02/2014, 11:37
Actualizat: 29/07/2014, 17:00

VREMEA UPDATE. Traficul rutier a fost reluat în totalitate, dar în condiții de iarnă, pe sensul de circulație Constanța – București al tronsonului autostrăzii A2 dintre Fetești și Lehliu, tronsonul Lehliu-Fetești, pe celălalt sens de mers, fiind în continuare închis, informează Centrul Infotrafic.

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) informează că, începând cu ora 10.00, traficul rutier a fost reluat în condiții de iarnă, pe sensul de circulație Constanța – București al tronsonului autostrăzii A2 determinat de localitățile Fetești și Lehliu (respectiv, de kilometrii 143 și 65).

„Începând cu ora 10.00, calea unidirecțională Constanța – București a autostrăzii A2, a fost redeschisă în totalitate circulației publice. Rămâne, în continuare, închis circulației publice, din cauza cantității mari de zăpadă, tronsonul Lehliu – Fetești, numai pentru sensul de deplasare București – Constanța. Întrucât pe sectorul de autostradă care a fost redeschis circulației publice începând cu ora 10.00, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant, poliția rutieră competentă teritorial a instituit o limitare temporară a vitezei maxime de deplsare, pentru toate categoriile de autovehicule, la valoarea de 50 km/h”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Infotrafic recomandă conducătorilor auto care intenționează să meargă pe segmentul de drum Fetești – Lehliu să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte cu strictețe limita temporară de viteză instituită pe respectivul tronson de autostradă (50 km/h) și să respecte obligația legală de a utiliza luminile de întâlnire, având în vedere condițiile materiale de circulație existente.

„De asemenea, este neapărat necesar să se recurgă la adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condițiile concrete de drum și trafic și să nu se efectueze manevre de depășire, de schimbare bruscă a benzii de circulație ori de bruscare a comenzilor autovehiculului condus”, atenționează Centrul InfoTrafic.

Polițiștii de la Rutieră precizează că frâna de motor este cea mai bună soluție de reducere progresivă a vitezei de deplasare, în această perioadă.

VREMEA – ȘTIREA INIȚIALĂ. Traficul rutier este întrerupt sâmbătă dimineață, din cauza zăpezii, pe tronsoane din A2 și 10 de drumuri naționale din județele Constanța, Tulcea, Galați și Călărași, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR)

Potrivit datelor centralizate la 9.30, circulația rutieră este întreruptă temporar pe tronsonul Lehliu – Fetești al autostrăzii A2 (București – Constanța).

De asemenea, nu se circulă pe DN22A Nalbant – Nicolae Bălcescu – Ciucurova (județul Tulcea), DN22D Măcin – Caugagia (județul Tulcea), DN22E Garvăn – I.C. Brătianu (județul Tulcea), DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea), DN24D Vârlezi și Tulucești (județul Galați).

Traficul rutier este întrerupt și pe DN3 Călărași – Murfatlar (județul Constanța), DN39B pe raza localității Olimp (județul Constanța), DN39C pe raza localității Neptun (județul Constanța), DN39D pe raza localității Jupiter (județul Constanța) și DN3C Constanța – Ovidiu.

Infotrafic mai precizează că pe alte opt drumuri naționale sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere. Astfel, pe DN10 Cislău (județul Buzău) – Brașov, DN23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, DN2C Costești – Padina (județul Buzău) și DN3 B Călărași – Fetești (județul Ialomița) nu au voie să circule autovehiculele de peste 7,5 tone, iar pe DN22A Saraiu – Hârșova (județul Constanța) și DN24D Bălăbănești – Vârlezi (Galați), cele peste 3,5 tone.

În plus, pe DN22, pe tronsonu l Râmnicu Sărat (județul Buzău) – limita cu județul Brăila, este restricționată circulația autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone, iar în județul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn și Văcăreni – Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Isaccea la Tulcea , Babadag și Ovidiu (județul Constanța) se circulă pe ambele sensuri de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.

Pe DN7C, între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), nu voie să circule autovahiculele de peste 7,5 tone. Polițiștii de la Rutieră le reamintesc șoferilor participanților că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum al DN7Ccuprins între kilometru 104 (Piscu Negru) și 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Infotrafic mai informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Serbia, autoritățile din această țară au oprit temporar circulația rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localitățile Jimbolia și Stamora Moravița ale județului Timiș și din localitatea Naidăș a județului Caraș-Severin. În schimb, este permisă circulația acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I al județului Mehedinți.

În consecință, nici autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naționale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior menționate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York