VREMEA. InfoTrafic: Traficul, reluat integral pe sensul de circulație Constanța – București de pe A2. UPDATE

Redactor:
Mihai Schiau
VREMEA. InfoTrafic: Traficul, reluat integral pe sensul de circulație Constanța – București de pe A2. UPDATE
VREMEA. InfoTrafic: Circulație întreruptă pe tronsoane din A2 și 10 drumuri naționale

VREMEA UPDATE. Traficul rutier a fost reluat în totalitate, dar în condiții de iarnă, pe sensul de circulație Constanța – București al tronsonului autostrăzii A2 dintre Fetești și Lehliu, tronsonul Lehliu-Fetești, pe celălalt sens de mers, fiind în continuare închis, informează Centrul Infotrafic.

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) informează că, începând cu ora 10.00, traficul rutier a fost reluat în condiții de iarnă, pe sensul de circulație Constanța – București al tronsonului autostrăzii A2 determinat de localitățile Fetești și Lehliu (respectiv, de kilometrii 143 și 65).

„Începând cu ora 10.00, calea unidirecțională Constanța – București a autostrăzii A2, a fost redeschisă în totalitate circulației publice. Rămâne, în continuare, închis circulației publice, din cauza cantității mari de zăpadă, tronsonul Lehliu – Fetești, numai pentru sensul de deplasare București – Constanța. Întrucât pe sectorul de autostradă care a fost redeschis circulației publice începând cu ora 10.00, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant, poliția rutieră competentă teritorial a instituit o limitare temporară a vitezei maxime de deplsare, pentru toate categoriile de autovehicule, la valoarea de 50 km/h”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Infotrafic recomandă conducătorilor auto care intenționează să meargă pe segmentul de drum Fetești – Lehliu să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte cu strictețe limita temporară de viteză instituită pe respectivul tronson de autostradă (50 km/h) și să respecte obligația legală de a utiliza luminile de întâlnire, având în vedere condițiile materiale de circulație existente.

„De asemenea, este neapărat necesar să se recurgă la adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condițiile concrete de drum și trafic și să nu se efectueze manevre de depășire, de schimbare bruscă a benzii de circulație ori de bruscare a comenzilor autovehiculului condus”, atenționează Centrul InfoTrafic.

Polițiștii de la Rutieră precizează că frâna de motor este cea mai bună soluție de reducere progresivă a vitezei de deplasare, în această perioadă.

VREMEA – ȘTIREA INIȚIALĂ. Traficul rutier este întrerupt sâmbătă dimineață, din cauza zăpezii, pe tronsoane din A2 și 10 de drumuri naționale din județele Constanța, Tulcea, Galați și Călărași, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR)

Potrivit datelor centralizate la 9.30, circulația rutieră este întreruptă temporar pe tronsonul Lehliu – Fetești al autostrăzii A2 (București – Constanța).

De asemenea, nu se circulă pe DN22A Nalbant – Nicolae Bălcescu – Ciucurova (județul Tulcea), DN22D Măcin – Caugagia (județul Tulcea), DN22E Garvăn – I.C. Brătianu (județul Tulcea), DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea), DN24D Vârlezi și Tulucești (județul Galați).

Traficul rutier este întrerupt și pe DN3 Călărași – Murfatlar (județul Constanța), DN39B pe raza localității Olimp (județul Constanța), DN39C pe raza localității Neptun (județul Constanța), DN39D pe raza localității Jupiter (județul Constanța) și DN3C Constanța – Ovidiu.

Infotrafic mai precizează că pe alte opt drumuri naționale sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere. Astfel, pe DN10 Cislău (județul Buzău) – Brașov, DN23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, DN2C Costești – Padina (județul Buzău) și DN3 B Călărași – Fetești (județul Ialomița) nu au voie să circule autovehiculele de peste 7,5 tone, iar pe DN22A Saraiu – Hârșova (județul Constanța) și DN24D Bălăbănești – Vârlezi (Galați), cele peste 3,5 tone.

În plus, pe DN22, pe tronsonu l Râmnicu Sărat (județul Buzău) – limita cu județul Brăila, este restricționată circulația autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone, iar în județul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn și Văcăreni – Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Isaccea la Tulcea , Babadag și Ovidiu (județul Constanța) se circulă pe ambele sensuri de deplasare, cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.

Pe DN7C, între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), nu voie să circule autovahiculele de peste 7,5 tone. Polițiștii de la Rutieră le reamintesc șoferilor participanților că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum al DN7Ccuprins între kilometru 104 (Piscu Negru) și 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Infotrafic mai informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Serbia, autoritățile din această țară au oprit temporar circulația rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localitățile Jimbolia și Stamora Moravița ale județului Timiș și din localitatea Naidăș a județului Caraș-Severin. În schimb, este permisă circulația acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I al județului Mehedinți.

În consecință, nici autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naționale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior menționate.

Mutare de titlu pentru Universitatea Craiova. Revenire surprinzătoare la echipa lui Ouzounidis: "E nerăbdător să...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Oana Roman, RĂZBOI cu foștii socri! Ce i-au făcut fiicei ei: „Copilul ăsta ce vină...
Gigi Becali, spectacol pe străzile din București cu o nouă mașină de lux: Un Audi...
Pensii 2021. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru acești români, precizările Ministrului Muncii
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Ion investește într-un startup cu profil sexual
Diana Șoșoacă are contul de Facebook blocat pentru jigniri: „Doar eu și Trump mai suntem...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Horoscop 26 februarie 2021. Zodia care face bani mulți: câștigul va fi foarte mare
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide