VREMEA. Prognoza meteo pentru marți, 26 martie: Temperaturile scad accelerat, iar în unele zone ninge

VREMEA. Temperaturile vor începe să scadă începând cu seara zilei de luni.

– Vremea se va înrăutăți în țară, iar temperaturile medii vor fi mai mici decât în mod normal pentru această perioadă a anului

– La munte se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

– Vremea se va înrăutăți și în Capitală, unde temperaturile vor scădea accelerat începând cu primele ore ale dimineții zilei de marți 

VREMEA în țară

În zona montană, în general la altitudini mai mari de 1.500 de metri, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în sud-vestul și estul țării. Temperaturile minime se vor situa între 1 și 8 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Marți dimineața, vremea se va răci, astfel încât în majoritatea regiunilor valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, ușor mai ridicate în Oltenia, iar cele minime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în sudul litoralului.

Cerul va fi mai mult noros în regiunile sudice, estice și centrale, unde temporar va ploua slab, mai ales în cursul zilei, iar în restul teritoriului vor fi înnorări temporare și ploi pe arii restrânse. La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul nopții, în Maramureș, nordul Moldovei și în Transilvania, se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, iar local și la cote mai reduse și în restul țării.

VREMEA în București

Luni seara, cerul se va înnora treptat, iar spre sfârșitul nopții va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi, noaptea, de 5…7 grade.

Începând de la primele ore ale dimineții de marți, vremea se va răci accentuat, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Cerul va fi mai mult noros și mai ales în cursul zilei va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

Inchide