VREMEA. S-a întors iarna. Anunțul șefei ANM: „Dacă locuiți în aceste zone, nu plecați nicăieri în acest weekend!” Prognoza meteo pentru februarie

Publicat: 24/01/2014, 10:31
Actualizat: 21/10/2014, 21:14

VREMEA. Românii care locuiesc în partea de sud a țării sunt sfătuiți de meteorologi să nu plece la munte în acest weekend, pentru că VREMEA se înrăutățește și iarna se întoarce.

Florinela Georgescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus la Gândul Live că iarna s-a întors deja în Moldova, unde a avut loc o răcire a vremii și s-a înregistrat foarte mult polei.

„De vineri însă, mai ales de vineri noapte, VREMEA devine rece de-a dreptul până duminică spre prânz. Dar mai afectate vor fi regiunile din partea de sud, unde va începe să ningă mai intens. La inceput, va ninge în partea de sud-vest a țării, iar apoi și în restul teritoriului. Va ninge mai intens la începutul nopții de vineri spre sâmbătă; ninsoarea va începe în Munții Banatului, dar apoi ninsoarea se va extinde spre Oltenia, Muntenia, mare parte a Dobrogei, mai ales Dobrogea continentală, pentru că în zona litorală este foarte posibil ca în tot acest interval precipitațiile să nu existe sau să fie numai ploaie”, a spus Florinela Georgescu.

Meteorologul a mai spus că vor fi afectate și regiunile de Sud ale Moldovei și partea de Sud a Transilvaniei, partea mai muntoasă.

„Trecem repede prin normal către rece, astfel încât nopțile viitoare va fi mai rece decât normal în regiunile estice, în Moldova, mare parte a Muntenie, Dobrogea Continentală. Vor avea nopți geroase, ceea ce înseamnă temperaturi sub minus 10 grade. Cele mai coborâte valori vor fi în partea de nord a țării, spre partea de Nord a Moldovei, unde vor fi spre minus 16 grade Celsius”, a spus Florinela Georgescu.

VREMEA. Directorul ANM a spus că 2014 este al treilea an consecutiv când avem un viscol important în intervalul 24-25 ianuarie. „Experiența ultimilor ani ne-a arătat că, chiar dacă au mai fost intervale cu vreme mai caldă, de regulă în luna ianuarie, ianuarie 2014 fiind o lună de excepție, fiindcă am stat cu vreme caldă mare parte a lunii ianuarie, ne-a arătat că anomalia termică este ceva deosebit pentru faptul că nu au fost precipitații. Am avut o lungă perioadă fără precipitații”, a mai spus meteorologul.

Cu toate acestea, meteorologul susține că iarna se va întoarce. „Ceea ce a fost cu totul excepțional a fost faptul că o perioadă foarte lungă de timp nu am avut strat de zăpadă la munte, iar experiența arată că acest lucru este într-adevăr un lucru de excepție”, a spus Florinela Georgescu.

Specialistul ANM îi sfătuiește pe bucureșteni și pe cei care locuiesc în partea de sud a țării să nu plece de acasă în weekendul care începe vineri.

„Le recomand mai ales celor din partea de sud și bucureștenilor să nu plece în acest weekend pentru că se vor trezi sâmbătă dimineață pe viscol. Tot drumul de la București și din orice localitate din sudul țării până la munte va fi cu vreme severă”, a spus Florinela Georgescu.

Meteorologul a spus că vremea va deveni mai bună duminică pe la prânz, când ninsorile se vor domoli.

Vineri, meteorologii au emis o INFORMARE METEO de ninsori viscolite și ger în aproape toată țara, în intervalul 24 ianuarie – ora 18 și 26 ianuarie – ora 12.

VREMEA se va înrăutăți și vor fi precipitații în toată țara. Va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură.

Potrivit prognozei, cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica cu precădere în sudul și sud-estul țării, unde va avea viteze de peste 60 -70 km/h, iar ninsoarea va fi vicolită.

Vor fi precipitații mixte și se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului și în sudul Olteniei.
Vremea se va răci, mai ales în estul și sud-estul țării, unde va deveni geroasă în cursul nopților și al dimineților.

VREMEA. Vineri, temperaturile maxime vor fi cuprinse între – 11 grade în nordul Moldovei la Suceava și 7-8 grade în Banat la Timișoara. În Capitală, VREMEA se va răci și va fi în general închisă. Cerul va fi noros și mai ales către seară vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Dimineata vor fi – 4 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de minus 1 grad.

VREMEA. Sâmbătă, VREMEA va fi închisă și se vor semnala precipitații pe arii extinse în majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales ninsori, exceptând vestul și sud-estul țării, unde vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va continua să aibă intensificări la munte și în jumătatea de sud a țării. Maximele vor fi cuprinse între – 13 și – 12 grade în nordul Moldovei și 2-3 grade în Banat si Crișana. Prognoza arată că, în București, VREMEA va fi închisă și rece și temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări. Dimineata vor fi -7, – 6 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de – 4 grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman