Zece funcționari publici, între care un polițist și un fost candidat, găsiți incompatibili de ANI

Zece funcționari publici, între care un polițist și un fost candidat, găsiți incompatibili de ANI
Publicat: 03/10/2019, 16:09

Potrivit unui comunicat emis joi de Agenția Națională de Integritate (ANI), a fost găsit incompatibil un agent de poliție din cadrul IPJ Satu Mare. Dorel Cosmin Andreica ar fi deținut simultan, în perioada 14 iunie 2017 -7 ianuarie 2019, funcția de agent de poliție la Postul Comunal Botiz și funcțiile de conducere de director administrativ, respectiv director general adjunct administrativ în cadrul Direcției Administrative din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4. ANI mai arată că în data de 12 august 2013, se constata faptul că același polițist exercita simultan funcția de agent principal de poliție în cadrul IPJ Satu-Mare și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale.

ANI a constatat și incompatibilitatea unui funcționar din compartimentul Audit Intern din cadrul Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru – Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse. Potrivit ANI, Ioana Popa în timp ce era consilier superior la Compartimentul Constatare și Stabilire Nereguli / Compartimentul Nereguli, Antifraudă și Monotorizare Audit din cadrul Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru, era și persoană fizică autorizată. Incompatibilitatea s-a constatat pentru perioada 20 septembrie 2013 – 4 octombrie 2017.

Și un funcționar din cadrul DSP București a fost găsit incompatibil de ANI. Ecaterina Cristina Tase a fost director executiv adjunct economic al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București și director financiar-contabil interimar la Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca”, simultan, în perioada 12 februarie – 10 martie 2018.

ANI a mai constatat starea de incompatibilitate în cazul directorului adjunct din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală sector 3 București și fost director executiv la Direcția Dispecerat din cadrul Primăriei Sector 3 București. În perioada exercitării funcției publice de conducere de director executiv la Direcția Dispecerat din cadrul Primăriei Sectorului 3 București, Alexandru Medrea a candidat la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016 pentru funcția de deputat în Parlamentul României-Camera Deputaților, arată ANI.

Potrivit ANI s-a mai constatat incompatibilitatea Marianei Mailat, funcționar din cadrul Primăriei comunei Iclănzel (județul Mureș), a Vasilicăi Miliță, din cadrul Primăriei Dragoș – Vodă (județul Călărași), a lui Augustin Pop, din cadrul Primăriei Aghireșu (județul Cluj), a lui Gheorghe Petrescu din cadrul Primăriei Bujoreni (Județul Vâlcea), a lui Paul Viorel Dinu, din cadrul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Vâlcea și a lui Sergiu Nerșidan, funcționar cu statut special în cadrul Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Nicolae Kretzulescu București.

ANI arată că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază.

Totodată, ANI precizează că Dorel Cosmin Andreica, Ecaterina Cristina Tase, Alexandru Medrea și Gheorghe Petrescu nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului