Zeci de persoane s-au adunat la biserica din Focșani unde a fost ucis preotul Tudor Marin. Autorul crimei și-a recunoscut fapta

Zeci de persoane s-au adunat la biserica din Focșani unde a fost ucis preotul Tudor Marin. Autorul crimei și-a recunoscut fapta
Publicat: 17/06/2012, 14:03
Actualizat: 25/06/2013, 18:09

Zeci de persoane s-au adunat, duminică, la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Focșani, unde, sâmbătă, a fost ucis preotul Tudor Marin, la scurt timp după slujbă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii au venit la biserică pentru a aprinde lumânări și a se ruga pentru preotul Tudor Marin.

La ora transmiterii acestei știri, în lăcașul de cult are loc o slujbă de curățire.

De asemenea, la biserică, ar urma să fie adus pentru reconstituire și principalul suspect în acest caz, reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzația de omor calificat.

Trupul neînsufleți al preotului a fost dus, sâmbătă, la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Sicriul cu trupul preotului va fi depus duminică la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”.

Anchetatorii fac percheziții, duminică, la locuința din Focșani a principalului suspect Florentin Pușcoiu.

Florentin Pușcoiu (30 de ani) a fost prins de polițiști în apartamentul său din municipiul Focșani. Ulterior, suspectul a fost dus la audieri, fiind reținut, duminică, în jurul orei 4.00, pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzația de omor calificat, potrivit procurorului Ioan Lefter, șeful Parchetului Tribunalului Vrancea.

Inițial suspectul nu și-a recunoscut fapta, însă în fața probelor care îl incriminau a cedat.

Una din pistele care a condus la prinderea suspectului a fost apelul anchetatorilor către protopopul de Focșani de a îi întreba pe preoții din zonă dacă vreun enoriaș corespunde descrierii din portretul robot și dacă a venit pentru explicații ale versetelor biblice, așa cum a făcut-o Pușcoiu pentru a se apropia de părintele Marin, au declarat surse judiciare.

Bărbatul urmează să fie prezentat, duminică, instanței cu propunere de arestare preventivă.

Florentin Pușcoiu (30 de ani) a lucrat în Italia, iar la un moment dat patronul său l-a acuzat că ar fi furat anumite bunuri, fapt negat de focșănean. De frica patronului, care își pusese gărzile pe el, Pușcoiu s-a întors în România, unde a început să meargă la biserică, spun sursele citate.

Tânărul a mers la mai mulți preoți pentru a se spovedi, la fel cum a făcut-o și sâmbătă, unde însă a scos cuțitul și l-a înjunghiat în inimă pe părintele Tudor Marin.

Pușcoiu fusese sancționat ulterior pentru port ilegal de cuțit, precizează sursele citate.

Crima de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piața Unirii din Focșani a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 10.30, la scurt timp după slujbă, când în lăcașul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin și femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Femeia spunea, sâmbătă, că în cursul acestei zile atacatorul a venit de două ori în biserică, fiind îmbrăcat cu o cămașă neagră. Ea afirma că a doua oară când a venit bărbatul a mers la preot, spunându-i că vrea să îi explice citate din Biblie.

„Avea niște foi în mână. Părintele nu a apucat să se uite. Nu era nici lumină în biserică. L-am văzut apoi pe bărbat fugind, mi-am dat seama că se întâmplase ceva rău, am început să țip. Părintele a apucat să ajungă lângă ușa bisericii, unde s-a prăbușit. Era plin de sânge”, povestea femeia.

La scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță, însă echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

Cuțitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminaliști, care au prelevat probe ADN. De asemenea, în biserică au fost găsite și foile pe care atacatorul le avea în mână și care conțin pasaje din Biblie referitoare la păcat și pedeapsă.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această bisetrică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcașul de cult. Tot preotul Tudor Marin este și cel care a reînființat corul bisericii.

El avea doi copii, între care și o fiică, soția liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. „Era un om extraordinar, care mi-a dat o soție extraordinară, sunt șocat”, a spus liderul sindical.

Enoriașii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciați și iubiți preoți din Focșani, el ajutându-i pe enoriași și implicându-se în problemele lor.

Imediat după incidentul de sâmbătă, sute de persoane s-au strâns la biserică, unde au adus flori și au aprins lumânări.

Patriarhia Română decară că este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un prelat pașnic și venerabil este ucis cu cruzime, crima oribilă arătând starea alarmantă de degradare, violență și nesiguranță a societății de azi.

„Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un preot pașnic și venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violență și de nesiguranță din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca și bisericile, fiind spații de utilitate publică religioasă a comunităților locale, să fie mai bine păzite și protejate. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin și parohiei îndoliate din Focșani Patriarhia Română le adresează condoleanțe și se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepților”, se arată într-un comunicat transmis de Patriarhia Română.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...