„Zi plină” pentru un bărbat drogat: A furat un telefon și o mașină, apoi a sunat la 112 spunând că o bombă a fost plasată la sediul unei bănci!

„Zi plină” pentru un bărbat drogat: A furat un telefon și o mașină, apoi a sunat la 112 spunând că o bombă a fost plasată la sediul unei bănci!
Sursă FOTO: Marian Ilie - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)
Publicat: 11/02/2021, 11:29
Actualizat: 11/02/2021, 11:31

Un bărbat în vârstă de 38 le-a dat bătăi de cap autorităților din Bistrița pe parcursul zilei de miercuri, 10 februarie, după ce a furat o mașină și un telefon și a sunat la 11 spunând că la sediul unei bănci se află o bombă.

Bărbatul din bistrița a fost prins la câteva ore după ce a sunat la 112 pentru a alerta autoritățile că la o bancă se află o bombă care urmează să explodeze. La sediul băncii, tot personalul și clienții au fost evacuați, relatează Digi24.

Autoritățile au făcut percheziții la domiciliul bărbatului iar agitația acestuia le-a dat de bănuit, astfel încât l-au testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind unul pozitiv. Ulteriore, bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost dus la spital, unde a rămas internat.

Cercetările autorităților au scos la iveală faptul că bărbatul ar fi furat în aceeași zi un telefon mobil dintr-un magazin din Bistrița. În plus, i-ar fi luat unui cunoscut mașina cucare s-a plimbat prin orașul Bistrița.

Bărbatul, sub influența drogurilor!

Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, o alertă cu bombă a avut loc la Curtea de Apel București. Ședințele de judecată de la Curtea de Apel București au fost anulate după ce un bărbat, prin apel la numărul de urgență 112, a amenințat că a plasat o bombă în instituție. Alerta s-a dovedit a fi una falsă.

„Astăzi (n.r. 26 ianuarie 2021), în jurul orei 10:40, Poliția Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, despre faptul că la Curtea de Apel București se află un dispozitiv exploziv. La acest moment clădirea este evacuată, iar la fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care urmează sa efectueze verificări specifice”, transmiteau reprezentanții Poliției Capitalei într-un comunicat.

Ședinţa de judecată în dosarul în care fostul ministru Elena Udrea, fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, dar și alte persoane sunt judecate pentru fapte de corupție – fiind vorba despre finanțarea campaniei prezidențiale din 2009 – a fost suspendată din cauza acestei alerte cu bombă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase