Ziua Mondială a Libertății Presei | Florin Cîțu și Ludovic Orban le mulțumesc jurnaliștilor pentru activitatea din timpul pandemiei COVID-19

Ziua Mondială a Libertății Presei | Florin Cîțu și Ludovic Orban le mulțumesc jurnaliștilor pentru activitatea din timpul pandemiei COVID-19
Ziua Mondială a Libertății Presei reprezintă și un omagiu adus jurnaliștilor care și-au peirdut viața în timp ce își făceau meseria / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 03/05/2021, 13:36

Ziua de 3 mai este cea în care se celebrează în fiecare an Ziua Mondială a Libertății Presei, după ce a fost declarată în mod oficial în 1993, de către Organizația Națiunilor Unite. Cu ocazia celebrării acestei zile și de către România, premierul țării, Florin Cîțu, și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, le-au mulțumit jurnaliștilor pentru activitatea lor, cu precădere cea din timpul pandemiei COVID-19.

Ziua Mondială a Libertății Presei a fost proclamată după ce, la cea de-a 26-a sesiune a conferinței generale UNESCO care a avut loc în 1991, a fost adoptată o recomandare referitoare la acest lucru.

3 mai – Ziua Mondială a Libertății Presei

În cadrul acestei zile sunt celebrate principiile fundamentale ale libertății presei, aceasta fiind evaluată la nivel mondial. De asemenea, ziua de 3 mai marchează și apărarea independenței presei și media în fața atacurilor, însă reprezintă și un tribut adus jurnaliștilor care și-au pierdut viața în timp ce își făceau meseria.

Cu această ocazie, premierul Florin Cîțu le-a transmis un mesaj de mulțumire jurnaliștilor, prin intermediul unei postări pe Facebook, în care a pus accentul pe informarea corectă privind pandemia COVID-19.

Florin Cîțu: „Le mulțumesc jurnaliștilor pentru munca lor din timpul pandemiei”

„De ziua libertății presei, le mulțumesc jurnaliștilor pentru munca lor din timpul pandemiei, în aceste vremuri dificile, și pentru ei. Informația verificată și corectă despre efectele Covid-19 trebuie să ajungă la public, pentru protejarea sănătății cetățenilor. Iar lupta jurnaliștilor pentru adevăr este vitală mai ales acum, pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre Covid-19 și vaccinare în pandemie. Vă rog să fiți în continuare parteneri în acest efort comun al informării corecte și al responsabilizării românilor, de a se vaccina în număr cât mai mare, pentru a ne întoarce la normalitate. Vă doresc să rămâneți mereu liberi, de partea adevărului și binelui public, independenți, să informați corect opinia publică. La mulți ani tuturor celor care lucrează în mass-media!”, a transmis Florin Cîțu.

Ludovic Orban: Le mulțumesc jurnaliștilor că au ajutat la informarea corectă privind epidemia cu noul coronavirus

La rândul său, și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și-a construit mesajul pe baza mulțumirii jurnaliștilor pentru activitatea din timpul pandemiei de coroanvirus.

„Le mulțumesc astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a libertății presei, tuturor jurnaliștilor care, de mai bine de un an de zile au ajutat la informarea corectă privind evoluția epidemiei cu noul coronavirus și, prin exemplele date, au ajutat ca populația să respecte măsurile autorităților. Le transmit respectul meu, pentru munca făcută cu pasiune și profesionalism, uneori cu riscul de a se îmbolnăvi, în interesul public și pentru apărarea sănătății românilor. Libertatea de exprimare și libertatea presei reprezintă un drept garantat de Constituție și o garanţie a democrației din țara noastră. Le urez tuturor reprezentanților mass-media succes în misiunea lor de a informa corect”, a transmis Ludovic Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului