Ziua Mondială a Libertății Presei | Florin Cîțu și Ludovic Orban le mulțumesc jurnaliștilor pentru activitatea din timpul pandemiei COVID-19

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
Ziua Mondială a Libertății Presei | Florin Cîțu și Ludovic Orban le mulțumesc jurnaliștilor pentru activitatea din timpul pandemiei COVID-19
Ziua Mondială a Libertății Presei reprezintă și un omagiu adus jurnaliștilor care și-au peirdut viața în timp ce își făceau meseria / Sursă FOTO: Shutterstock

Ziua de 3 mai este cea în care se celebrează în fiecare an Ziua Mondială a Libertății Presei, după ce a fost declarată în mod oficial în 1993, de către Organizația Națiunilor Unite. Cu ocazia celebrării acestei zile și de către România, premierul țării, Florin Cîțu, și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, le-au mulțumit jurnaliștilor pentru activitatea lor, cu precădere cea din timpul pandemiei COVID-19.

Ziua Mondială a Libertății Presei a fost proclamată după ce, la cea de-a 26-a sesiune a conferinței generale UNESCO care a avut loc în 1991, a fost adoptată o recomandare referitoare la acest lucru.

3 mai – Ziua Mondială a Libertății Presei

În cadrul acestei zile sunt celebrate principiile fundamentale ale libertății presei, aceasta fiind evaluată la nivel mondial. De asemenea, ziua de 3 mai marchează și apărarea independenței presei și media în fața atacurilor, însă reprezintă și un tribut adus jurnaliștilor care și-au pierdut viața în timp ce își făceau meseria.

Cu această ocazie, premierul Florin Cîțu le-a transmis un mesaj de mulțumire jurnaliștilor, prin intermediul unei postări pe Facebook, în care a pus accentul pe informarea corectă privind pandemia COVID-19.

Florin Cîțu: „Le mulțumesc jurnaliștilor pentru munca lor din timpul pandemiei”

„De ziua libertății presei, le mulțumesc jurnaliștilor pentru munca lor din timpul pandemiei, în aceste vremuri dificile, și pentru ei. Informația verificată și corectă despre efectele Covid-19 trebuie să ajungă la public, pentru protejarea sănătății cetățenilor. Iar lupta jurnaliștilor pentru adevăr este vitală mai ales acum, pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre Covid-19 și vaccinare în pandemie. Vă rog să fiți în continuare parteneri în acest efort comun al informării corecte și al responsabilizării românilor, de a se vaccina în număr cât mai mare, pentru a ne întoarce la normalitate. Vă doresc să rămâneți mereu liberi, de partea adevărului și binelui public, independenți, să informați corect opinia publică. La mulți ani tuturor celor care lucrează în mass-media!”, a transmis Florin Cîțu.

Ludovic Orban: Le mulțumesc jurnaliștilor că au ajutat la informarea corectă privind epidemia cu noul coronavirus

La rândul său, și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și-a construit mesajul pe baza mulțumirii jurnaliștilor pentru activitatea din timpul pandemiei de coroanvirus.

„Le mulțumesc astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a libertății presei, tuturor jurnaliștilor care, de mai bine de un an de zile au ajutat la informarea corectă privind evoluția epidemiei cu noul coronavirus și, prin exemplele date, au ajutat ca populația să respecte măsurile autorităților. Le transmit respectul meu, pentru munca făcută cu pasiune și profesionalism, uneori cu riscul de a se îmbolnăvi, în interesul public și pentru apărarea sănătății românilor. Libertatea de exprimare și libertatea presei reprezintă un drept garantat de Constituție și o garanţie a democrației din țara noastră. Le urez tuturor reprezentanților mass-media succes în misiunea lor de a informa corect”, a transmis Ludovic Orban.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Mai ții minte Cuponiada din anii 90? Cum poți afla dacă ai moștenit acțiuni de...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Efectul advers mai puțin cunoscut al vaccinării împotriva Covid-19. Sunt afectate doar femeile
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Horoscop. Top 5 cele mai nesuferite zodii. Nu te poți înțelege niciodată cu ele
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide