A criticat pe Tripadvisor un sejur în Thailanda și acum riscă 2 ani de închisoare! Incredibil ce a pățit un turist american cu atitudine

A criticat pe Tripadvisor un sejur în Thailanda și acum riscă 2 ani de închisoare! Incredibil ce a pățit un turist american cu atitudine
Sursa FOTO: https://www.needpix.com. Foto ilustrativ
Publicat: 26/09/2020, 20:44

Incident incredibil petrecut în Thailanda. Autoritățile de acolo au declanșat proceduri judiciare împotriva unui cetățean american care a efectuat un sejur turistic pe insula Koh Chang. Motivul? Respectivul a criticat pe Tripadvisor vacanța petrecută în Thailanda!

Wesley Barnes, în vârstă de 37 de ani, a lăsat comentarii negative pe site-ul Tripadvisor, cel mai important portal de turism din lume, despre complexul turistic în care a fost cazat. Ulterior, conducerea resortului a depus plângere împotriva americanului care, culmea, este rezident în Thailanda! Dacă va fi găsit vinovat, profesorul de engleză Wesley Barnes poate fi condamnat până la doi ani de închisoare. Plus o amendă de 6300 de dolari.

Ce comentariu pe Tripadvisor a lăsat americanul

Chiar dacă pandemia Covid-19 a făcut ravagii în lume, afectând mai ales turismul, mulți asiatici dau „năvală” în insulele din Thailanda. Iar Koh Chang este preferata tuturor, insulăcelebră pentru plajele şi apele sale turcoaz.

Wesley Barnes s-a cazat pe Koh Chang la complexul Sea View Resort, dar a fost extrem de dezamăgit de alegerea făcută. La plecare, a scris pe Tripadvisor că personalul este „neprietenos” şi acţionează „ca şi cum nu ar vrea pe nimeni” acolo. Managerii hotelului au depus plângere împotriva sa, iar Wesley Barnes a fost arestat pentru o scurtă perioadă de timp, ulterior fiind eliberat pe cauţiune.

Conform legii din Thailanda, pedeapsa pentru defăimare ajunge până la doi ani de închisoare şi o amendă în valoare de 6.300 de dolari.