Destinația anului 2023. Județul cu cele mai mari șanse de CÂȘTIG. Are nominalizări la toate cele nouă categorii ale concursului

Destinația anului 2023. Județul cu cele mai mari șanse de CÂȘTIG. Are nominalizări la toate cele nouă categorii ale concursului
Cetatea Brașovului / Sursa foto: Facebook - Allen Coliban
Publicat: 02/04/2023, 14:40

Nouă premii pentru tot atâtea categorii vor fi acordate anul acesta în cadrul competiției Destinația Anului, cel mai amplu proiect de promovare turistică derulat în România. 

„În Sezonul 2023 vom acorda premii în nouă categorii distincte, în care vom premia cele mai apreciate Localități, Regiuni și Operatori turistici din România”, spun inițiatorii proiectului.

Competiţia se desfășoară la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti.

Singurul județ din România care are nominalizări la toate cele nouă categorii ale concursului

Mihai Bârsan, expert în marketing și dezvoltator al competiției „Destinația anului”, spune că  singurul județ din țară care are nominalizări la toate cele 9 categorii este Brașov.

La categoria „Orașe care inspiră” este chiar Brașovul, cunoscut pentru istoria și frumusețea sa de mulți turiști. Țara Făgărașului este înscrisă la secțiunea Tărâmuri cu istorie și tradiție, iar la Comori naturale apare Geoparcul Carpaterra.

Vama Buzăului este nominalizată la Stațiuni turistice și Dino Parc Râșnov la Parcuri de distracție și aventură.

Castelul Bran apare la secțiunea Atracții cultural-educative, iar la Resort avem Teleferic Grand Hotel. La secțiunea Boutique este nominalizat Royal Boutique Hotel din Poiana Brașov, iar la Destinații gastronomice avem Maridor din Tohanu Nou, scrie Adevărul.

Probabil cea mai interesantă și mai puțin cunoscută destinație din județul Brașov este Geoparcul Carpaterra. Aici intră coloanele de bazalt, Lacul de Smarald și Vulcanul stins de la Racoș, toate extrem de spectaculoase, precum și Stejarul din Mercheașa, un bătrân gorun, cu vârsta de peste 900 de ani.

Votul se încheie pe 7 aprilie

Votul e deschis până în 7 aprilie, urmând ca apoi să aibă loc etapa de jurizare. Juriul va fi format din bloggeri, influenceri, jurnaliști și specialiști din domeniul turismului selectați de organizator.

Potrivit regulamentului competiţiei, persoană trebuie să voteze la cel puţin trei categorii, apoi trebuie să apese pe butonul „Trimite votul”, iar ulterior să acceseze e-mailul transmis de organizatori pentru a confirma alegerile făcute.

Competiţia se desfășoară la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti.

Palatul Culturii din Iași va fi scena pe vor fi anunțate destinațiile turistice câștigătoare în fiecare categorie în cadrul Galei Destinația Anului 2023, prin susținerea Primăriei Municipiului Iași ca Gazdă și Partener Principal. Toate cele nouă destinații câștigătoare în categoria lor vor fi prezentate în cadrul emisiunii “Destinația Anului” pe PrimaTV, începând cu Iunie 2023.

Peste 100.000 de voturi în prima săptămână

În prima săptămână de votare pentru competiția „Destinația Anului 2023 în România”, peste 100.000 de voturi au fost exprimate pentru destinațiile înscrise în concurs. Situația este una extrem de strânsă, cu bătălii intense pentru primele poziții și cu posibilitatea ca oricare dintre destinațiile înscrise să revendice un loc pe podium.

În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului. 60 dintre acestea, finalistele, se luptă în nouă categorii, conform inițiatorilor proiectului.

Cea mai disputată categorie este „Atracții Cultural-Educative”. Competiția este una extrem de strânsă în acest moment, cu o diferență de mai puțin de 100 de voturi între deținătoarele primelor trei locuri din clasament: Palatul Culturii Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul Corvinilor. Celelalte destinații participante în categorie sunt: Castelul Bran sau Muzeul ASTRA, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Cetatea Oradea sau Museum of Romanian Records.

În categoria „Orașe care inspiră”, bătălia pentru locul 1 se dă între finalistele de anul trecut, Iași și Brașov, însă Oradea, Constanța, Timișoara sau Râmnicu Vâlcea câștigă și ele tot mai mult teren.

În categoria „Comori naturale”, Ținutul Zimbrului, județul Neamț, Țara Dornelor și Țara Hațegului ocupa deocamdată primele trei locuri. Urmează destinații precum Colinele Transilvaniei, Pădurea Craiului, Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Eco Maramureș sau Băile Tuşnad şi Imprejurimile.

În categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina conduce momentan în clasament, dar bătălia este strânsă cu Tărâmul Sfinților Botoșani și cu Țara Făgărașului.

În categoria „Stațiuni turistice”, bătălia pentru primul loc se dă pentru moment între Călimănești și Mamaia, urmate de Rodna, Polovragi, Ocnele Mari, Vama Buzaului și Săcuieu.

În categoria „Parcuri de distracție și aventură”, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania și Zaga Zaga se luptă pentru primul loc în categorie, iar Paradis Land Neptun sau Brizo pot prinde un loc pe podium dacă își mobilizează susținătorii.

Competiția este foarte strânsă și la categoria “Resort-uri”, poza momentului arată Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel și Dana Resort ocupând primele trei poziții, urmate îndeaproape de Bacolux Koralio și Alma Health & Spa Retreat.

În categoria „Boutique”, Conacul Archia, Casa de sub munte se află în fruntea clasamentului dar având un avans fragil față de Conacul lui Maldar, Atra Doftana și Pleiada Boutique Hotel, Hadar Chalet, Akasha Wellness Retreat, Castle Hotel Daniel și Royal Boutique Hotel.

La categoria „Experiențe Gastronomice”, Casa Terra și Valea Verde Retreat se luptă pentru primul loc, urmate îndeaproape de Punct gastronomic local Bilbor, Gastro Local Mihaela Bulboaca, Maridor, Restaurant Kibuț, Gastro Local Delia Gal și Gastro Local Alina Tonie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii