Motivul pentru care 6 turiști români au fost dați afară de pe o plajă privată din Thassos: „You must pay and go!”

Motivul pentru care 6 turiști români au fost dați afară de pe o plajă privată din Thassos: You must pay and go!
Motivul pentru care 6 turiști români au fost dați afară de pe o plajă privată din Thassos: "You must pay and go!" / Sursa foto: Facebook
Publicat: 04/07/2022, 11:43
Actualizat: 04/07/2022, 11:45

Numeroși turiști români aleg să își petreacă vacanța pe insulele grecești, iar una dintre locațiile favorite este Thassos. Trei familii au avut, însă, parte de o experiență neplăcută pe care și-o vor aminti multă vreme de acum înainte.

Cei șase români au mers pe o plajă privată din Thassos, dar au fost dați afară de angajații acesteia.

„O țeapă totală azi, Psili ammos beach. Suntem un grup de 3 familii, din care una are un copil de 5 ani. Ajungem pe plajă, dăm comanda obligatorie de 5 euro de persoană (cafea, bere, fresh, etc).

După 30 de minute, prietenul meu taie un pepene galben pentru fetița lui și apare ăla de ia comenzi și zice că să plecăm, că nu e voie cu consumație la pachet. Nașpa rău, am plecat de acolo, goniți de frână verde ăla: You must pay and go… Așa că am plecat. Nu scria nicăieri ca nu e voie…păcat”, a povestit un român, pe un grup de Facebook destinat turiștilor din Thassos.

„E cumva o regulă nescrisă”

Reacțiile celorlalte persoane familiarizate cu insula și locația privată nu au întârziat să apară. Oamenii spun că, cel mai probabil, românii nu au fost dați afară de plajă din cauza pepenelui, ci ar fi fost mai multe reguli pe care nu le-au respectat.

  • „Eu nu am auzit de consumație minimă la Psili Ammos, dar știu foarte clar că nu e voie să aduci lada frigo de acasă! Ca să nu uit, pe suportul umbrelei există pe lângă meniu și QR code, un semn cu o lada frigo tăiată cu o dungă roșie!”
  • „Eu încă vreau să cred că o banană pentru copil, un sandwich cu ceea ce mănâncă el de obicei nu este o problemă, atâta timp cât adulții consumă de la bar. Acolo s-a întâmplat ceva mai mult de atât. Puneți în caserolă dată viitoare și va fi OK”
  • „Respectați regulile locului pe care îl vizitați 🙂 Și nu mai căutați scuze pentru nerespectarea lor 🙂 Respectăm și o să fim respectați. Simplu”
  • „Nu ești prima oară în Thassos, credeam că știi asta 🙂 E cumva o regulă nescrisă, deși peste tot e scrisă, în general. Poate nu atât de mare încât să îți astupe priveliștea sau să te deranjeze, dar te asigur că e scris 🙂Pe multe plaje amenajate”
  • „Scuze, dar e normal, din moment ce nu plătești șezlongul. Ok, puteau să facă și ei o excepție, fiind vorba de un copil, nu era un capăt de țară. Dar, în sine, regula e des întâlnită în multe țări”
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase