Nu este o eroare! Câți lei costă un șnițel de pui cu piure de cartofi la „împinge tava” în Costinești

Nu este o eroare! Câți lei costă un șnițel de pui cu piure de cartofi la „împinge tava” în Costinești
Nu este o eroare! Câți lei costă un șnițel de pui cu piure de cartofi la "împinge tava" în Costinești
Publicat: 10/07/2022, 11:35

Litoralul românesc surprinde, an de an, cu prețurile pe care le solicită cei din HoReCa. Cazări de mii de lei pe noapte, pizza la aproape 100 de lei sau locuri de parcare de 500 de lei pe zi – sunt doar câteva exemple de tarife percepute la malul mării din România. O terasă „împinge tava” din Costinești vine, însă, să demonstreze că poți să te distrezi la mare și cu bani puțini.

Terasa Rustic Radio Vacanța Costinești are o listă de prețuri ce nu poate concura cu multe localuri de pe litoralul românesc.

Ostropel de pui la mai puțin de 20 de lei, pomana porcului la 19 lei sau ciorbă de legume la doar 8,5 lei.

Câți lei costă un șnițel de pui cu piure de cartofi la „împinge tava” în Costinești

Conform unui meniu postat pe Facebook de terasa din Costinești, lista prețurilor accesibile continuă și cu friptura de porc, care se vinde cu 7,5 lei (100 g), mici, care costă 4 lei/bucata și pulpa de pui, al cărui tarif este de 8,5 lei, fiecare sută de grame.

Un șnițel de pui la acest „împinge tava” din Costinești costă 7,5 lei, 100 de grame. Dacă porția ar avea, să zicem, 200 de grame, acesta ar ajunge pe nota de plată la 15 lei. În cazul în care adăugați și o porți de piure de cartofi, la factură se mai adaugă 8,5 lei, ceea ce duce la un total de 23,5 lei, adică mai puțin de 5 euro, pentru o masă copioasă de prânz.

Nu este o eroare! Câți lei costă un șnițel de pui cu piure de cartofi la
Nu este o eroare! Câți lei costă un șnițel de pui cu piure de cartofi la „împinge tava” în Costinești

Meniul la împinge tava din Mamaia, dublu față de Costinești

Pentru unii români, prețurile de pe litoralul Mării Negre sunt mai mult decât își pot permite. Sumele au crescut foarte mult în această vară, comparativ cu anul trecut, în special în zona de nord a plajelor.

Spre exemplu, pentru o bere pe plaja Modern sau 3 Papuci din Mamaia trebuie să scoți din buzunar 13 lei, în timp ce în urmă cu câțiva ani era doar 7-8 lei, sau pentru un meniu la împinge tava costă în jur de 50 de lei.

Iar pentru un sejur de 7 zile la un hotel de 5 stele, în Mamaia, prețul pornește de la 10.000 de lei, cameră dublă standard, cu mic dejun și prânz inclus.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase