Eduard Uzunov, despre a dărui și arta ca formă de caritate, în cadrul emisiunii ”Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” VIDEO

Publicat: 23/10/2022, 13:35
Actualizat: 23/10/2022, 14:55

Afaceristul Eduard Uzunov, invitat în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”, a vorbit despre a dărui și arta ca formă de caritate, precum și despre cele trei lucruri esențiale pe care își bazează viața.

Afaceristul și-a adus aminte de un episod de acum doi ani când o doamnă pe nume Monica a venit la el și i-a cerut dacă poate face ceva pentru a înfrumuseța Secția de Oncologie Pediatrică a Spitalului Fundeni, unde pereții erau goi, opaci. Așa i-a venit ideea ca împreună cu mai mulți parteneri și prieteni să doneze mai multe lucrări spitalului pentru a-i mai înveseli puțin pe copiii bolnavi de cancer, creând în acel spațiu anost o adevărată galerie de artă.

”Acum doi ani a venit la mine o doamnă pe nume Monica și mi-a spus că la Secția de Oncologie Pediatrică a Spitalului Fundeni pe pereți nu e nimic, sunt pereții goi, opac. Mi-am adus aminte când eram răcit și mă duceam să-mi facă injecția de Polidin și era foarte dureroasă și atunci mă uitam pe perete la o căprioară din desene animate si mă bucura extraordinar de mult. Și m-am gândit la copiii ăia care fac citostatice și atunci am făcut apel la toți prietenii mei și la toți curatorii galeriei să strângem lucrări și să le donăm acolo. Lucru făcut. Misiune îndeplinită. Ajutați și de Prințul Nicolae și de Adina Rențea și alți prieteni, fetele mele și am strâns lucrări. Fiecare lucrare avea un istoric, la fiecare plângeam și știam unde ajunge.

Una dintre lucrări a fost făcută de mama unui copil chiar într-o secție de acolo, copilul decedând la 6 ani de cancer și ea a rămas cu acea lucrare pe care acum a dăruit-o spitalului. Lăcrimam de fiecare dată.

Am făcut și a doua donație și a venit pandemia. Când m-am dus să mă vaccinez, descopăr că în secția de vaccinări au pus lucrări de la noi de la Rothemberg Uzunov. Nu scria nimic, nu am vrut să scrie, dar dădeau o căldură și am început să strig: Sunt de la mine! Sunt de la mine! Și mi-au zis, domnule, mai aduceți-ne! De atunci acea doamnă Monica a dispărut complet, nu mai știu nimic de ea”, spune  Eduard Uzunov.

Eduard Uzunov: Sunt recunoscător și mă rog să am forța să mă bucur de fiecare zi

”Îi mulțumesc lui Dumnezeu și repet încă un lucru, ce minunată e vremea, fie că plouă, fie că așa, și să am forța în fiecare zi să mă bucur de ziua respectivă, să am împlinirea, forța și bucuria întâlnirii cu lucruri frumoase. Viața este compusă în primul rând din cei șapte ani de acasă, care sunt esențiali și care îți dau tot restul de ani și modul în care te comporți. Poate n-au fost fericiți, dar poți schimba lucrurile si sunt convins de asta. Putem avea educația necesară fie prin cărți, fie prin modele de oameni sau că așa vrea Dumnezeu. Fiți împliniți fiecare cu ceea ce sunteți, mulțumiți-I lui Dumnezeu și spuneți o data pe zi Tatăl Nostru și faceți semnul Crucii, sigur va fi bine”, spune milionarul.

Cele trei adevăruri pe care își bazează viața milionarul

”Noi suntem pașaportul către eternitate. Ceea ce facem este pașaportul spre eternitate, lăsăm copiilor educația, tot ceea ce văd, ceea ce învață, pentru că ei nu au aripi să poată să trăiască singuri, trebuie să le dai impresia doar că au puteri, dar ușor-ușor să îi și împingi de la spate și atunci trebuie să le transmiți valori, seriozitate, punctualitate, să aibă bucuria de trăi, fericirea întâlnirii cu lucruri minunate, credința în Dumnezeu. Sunt lucruri care se transmit generațiilor și copiilor și oamenilor cu care te înconjori și asta ar trebui să fie menirea fiecăruia dintre noi și care ne dea satisfacția lucrurilor împlinite. Bucurați-vă de fiecare zi, fiți prezenți, pentru că ceea ce ni se arată, poate ni se arata doar o dată. Și nu uitați să priviți viața ca o artă și arta ca o viață”, spune în final Eduard Uzunov.

Interviul integral cu omul de afaceri Eduard Uzunov îl puteți urmări pe platforma Csid.ro, pe Youtube.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee