EXCLUSIV VIDEO| Povestea tinerei refugiate din Ucraina care și-a găsit un loc de muncă în București: „Oamenii o luaseră razna, mergeau în farmacii să-și cumpere medicamente”

Publicat: 29/03/2022, 09:00
Actualizat: 29/03/2022, 09:08

Jumătate de milion dintre ucrainenii care au reușit până acum să fugă din calea războiului au ajuns în România. Mulți vor să meargă mai departe, însă unii vor să își găsească aici locuri de muncă, până când se vor întoarce în țara lor odată înfloritoare.

Printre ei este și Nastya, o tânără de  28 de ani care a fugit împreună cu mama ei, pisica si câinele din calea războiul lui Putin. Au ajuns în Budapesta cu mașina unui bun samaritean, iar de acolo s-au urcat într-un tren cu destinația București.

La fel ca milioane de tineri din Ucraina, Nastya s-a hotărât să plece din calea bombardamentelor și să nu trăiască într-un buncăr cu frica zilei de mâine.
Era dimineața zilei de 24 februarie, dormeam în patul meu și în jurul orei 5, toată lumea auzea deja bombardamentele în Kiev.Într-o singură oră, toată Ucraina era trezită de sunetul bombelor.Primele borbardamente au fost în Kiev, lângă aeroport, dar departe de locuința mea, însă le auzeam.

„Am simțit că înnebunesc, nu înțelegeam ce se întâmplă, era ora 5. Prietenul meu m-a trezit și mi-a zis că a început războiul și că trebuie să ne trezim și să facem ceva. Plângeam și auzeam în jurul meu țipete. Nu înțelegeam ce trebuie să facem, să mergem să cumpărăm alimente, toții oamenii o luaseră razna, mergeau în farmacii să-și cumpere medicamente. Oamenii au început să părăsească orașele, erau speriați și încercau să găsească un loc sigur. Am locuit la prietenul meu timp de 8 zile. Eram cu adevărat speriată și plângeam tot timpul. Prietenul meu mi-a zis că trebuie să găsesc un loc sigur unde să locuiesc și am început, împreună cu mama mea, să căutăm un loc sigur.

Viața în subsol

 Fratele și iubitul Nastyei au rămas în Kiev. Aceștia locuiesc în subsolul unei școli și îi ajută pe copiii și pe bătrâni adăpostiți acolo. Zilele trecute, o școală din apropierea lor a fost distrusă din temelii de rachetele rusești.

„Vorbesc cu fratele meu în fiecare zi și acum locuiește în subsolul școlii mele primare. Acolo sunt o mulțime de fetițe, copii, bătrâni, iar prietenul meu împreună cu un prieten îi ajută, ei le gătesc și le aduc medicamente, se joacă cu copiii. Sunt în siguranță atâta timp cât stau în subsol”, mărturisește Nastya.

Nastya este nail master de cinci ani, fotografă și pictoriță. Pictează geci și în Kiev a pictat pereții pentru două saloane de cosmetică. Deși își dorește să se întoarcă cât mai repede acasă, tânără și-a găsit un loc de muncă în București și urmează să fie angajată la salonul Sclipici studio, acolo unde realizează  manichiuri impecabile semipermanente si picturi.

„Vreau să mă întorca casă, în Ucraina. Să-l văd pe fratele și pe prietenul meu și ca războiul să se termine. Însă îmi place foarte mult Bucureștiul și mă bucur că sunt în siguranță”, mai spune Nastya.

„Este extrem de talentată și încercăm să aibă cât mai multe cliente, astfel încât să se pună pe picioare. Vă puteți programa la ea sunând cu mențiunea că vreți la Natya”, a spus Ioana Dumitrescu.
Citește și
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece