FOTO – VIDEO | O cabană din Argeș a fost distrusă complet de un incendiu. Turiștii au scăpat sărind pe geam. De la ce a pornit focul

Publicat: 14/02/2022, 10:15
Actualizat: 14/02/2022, 10:32

O cabană din Argeș a fost distrusă complet, după ce un incendiu a a izbucnit de la instalația de încălzire. Turiștii cazați acolo au scăpat sărind pe geam.

Din primele date, focul s-a aprins după ce, din sobă, a căzut jar, iar materialele textile din jur s-au aprins.

Mai mulți tineri au închiriat cabana din Burghea de Sus, din Argeș, pentru a-și petrece weekendul acolo.

Cabana avea sistem de încălzire cu sobe, iar tinerii au băgat lemne peste capacitate. Mai multe bucăți de jar au căzut din sobă și au aprins materiale textile, iar de aici toată cabana de 80 de metri pătrați, un foișor de 10 metri pătrați, un autoturism și o rulotă s-au făcut scrum.

„Duminică, pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Bughea de Sus. Ajunși la fața locului au constatat că incendiul se manifesta generalizat la oc abană de aproximativ 80 de metri pătrați, la un foișor și la aproximativ 1.500 de metri pătrați de literă de pădure. Temperaturile puternice au afectat și partea din spate a unui autoturism și geamul unei rulote. Din fericire, persoanele care se aflau în cabană au reușit să se auto-evacueze din cabană, înainte ca incendiul să ajungă la ele”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Ionuț Tunaru.

Cei care se aflau în interior au fugit, iar unii dintre ei au sărit pe geamuri ca să nu fie arși de vii de focul care a cuprins lemnul cabanei. Incendiul s-a extins și la vegetația uscată din pădure, însă pompierii l-au lichidat repede.

Totul a fost distrus, iar acum proprietarul va trebui sa își recupereze banii.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult