GÂNDUL NEWS. Cod roșu de caniculă. Care sunt zonele vizate

Publicat: 23/06/2021, 20:30
Actualizat: 23/06/2021, 20:32

Imagini dramatice din cabinetul cuprins de flăcări la spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Secția ATI a fost cuprinsă de flăcări și a fost activat planul roșu de intervenții.

Incendiul a fost provocat de supraîncărcarea instalației electrice în cabinetul de consultații, iar flăcările uriașe s-au extins și au degajat un fum gros. Cadrele medicale au reușit să evacueze de urgență toți micii pacienți și pe părinții acestora, până la sosirea mai multor echipaje ale pompierilor. Printre persoanele evacuate se aflau 13 copii, dintre care unul intubat. Din fericire, nu a existat nicio victimă.

Cod roșu de caniculă

Premieră în 2021. Meteorologii au emis avertizare cod roșu de caniculă, valabilă joi și vineri în șapte județe din vestul și nord-vestul țării. Temperaturile vor fi extreme, de peste 40 de grade Celsius. In cursul nopții, valorile nu vor coborî sub 20 de grade. În același timp, sunt valabile avertizări cod portocaliu în 11 județe, dar și cod galben de caniculă și disconfort termic în restul țării. Vremea se încălzește și la munte, dar în cea de-a doua parte a zilei și seara, pot sa apară ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Procesiune de Sfântul Ioan cel Nou

Mii de oameni au participat la procesiunea cu racla Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Cum anul trecut, credincioșii nu au putut merge, în acest an au profitat de eveniment deși nu au mai putut trece pe sub racla sfântului din motive sanitare. Atât jandarmi, cât și polițiștii au flancat racla pe tot parcursul procesiunii.

Moțiune de cenzură

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Aceasta a fost citită în Parlament și urmează ca marțea viitoare să fie dezbătută și votată. Partidul Social Democrat speră ca și parlamentarii actualei coaliții de guvernare să voteze moțiunea de cenzură. În prezent, PSD mizează pe voturile AUR și ale minorităților naționale.

Incident în Marea Neagră

Moscova susține că navă militară rusă a tras focuri de avertizare, iar un avion de luptă al Moscovei a aruncat patru bombe în calea unui distrugător al Marinei Regale Britanice. Rușii spun că nava britanică ar fi intrat în apele lor teritoriale. În schimb, Ministerul Apărării de la Londra spune că nu s-au tras focuri de avertizare și că nu ar fi fost vorba de detonarea unor proiectile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase