GÂNDUL NEWS. Simona Halep a spus da în meciul vieții, iar de astăzi este doamna Iuruc

Publicat: 15/09/2021, 20:30

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Simona Halep a spus da în meciul vieții, iar de astăzi este doamna Iuruc

Marea noastră campioană și-a oficializat astfel relația de mai bine de doi ani cu omul de afaceri Toni Iuruc. Fericitul eveniment are loc în clubul unde mirii s-au cunoscut, iar invitații, aproape 300 la număr, au fost anunțați că nu este o nuntă cu dar și să nu aibă telefoane la ei.

Atmosfera va fi asigurată de Andra, Smiley, Marcel Pavel, trupa Holograf dar și de celebra formație de muzică machedonească Pindu. (Mai multe detalii aici…)

Guvernul analizează plafonarea prețului la gaze

Florin Cîțu a precizat că Ministerul Energiei și Consiliul Concurenței vor avea discuții în acest sens cu Comisia Europeană. Până atunci, se pregătește un proiect de ordonanță pentru compensarea facturilor la electricitate, ce va afecta 13 milioane de români din aproape 6 milioane de gospodării, și cu 25% a facturilor la gaze, măsură de care vor beneficia două treimi din gospodării. (Mai multe detalii aici…)

PSD va propune zilele acestea un proiect de lege care vizează plafonarea prețurilor la energie

Proiectul se va baza pe următoarele principii: plafonarea prețului, timp de 6 luni, la o medie din ultimele șase luni de la momentul în care legea intră în vigoare și crearea unui fond de la Ministerul Energiei, care să compenseze pierderile la furnizori. (Mai multe detalii aici…)

Președintele poate pune punct rapid crizei politice, în 15 minute

Asta spune preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban. Mai mult, acesta a avut și un dublu atac la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu. El a spus că președintele i-a făcut plângere penală lui Liviu Dragnea, pentru că acesta ar fi folosit banii din PNDL 1. Astfel a lăsat să se înțeleagă că acelaşi lucru a făcut acum şi Florin Cîţu. (Mai multe detalii aici…)

Președintele Senatului nu cedează în disputa cu Florin Cîțu

Anca Dragu cere Curții Constituționale să-l oblige pe premier să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua formulă a executivului pentru a fi validată. Asta după ce, în data de 2 septembrie, ministrul justiției Stelian Ion a fost demis, iar la scurt timp, miniștrii USR PLUS și-au prezentat demisiile din funcție. Aceasta a subliniat că a sesizat CCR cu privire la existența unui conflict juridic de natură Constituțională între Guvernul României și prim-ministru, dar și între Guvern și Parlamentul României. (Mai multe detalii aici…)