VIDEO | Bărbat de 71 de ani din Craiova, arestat pentru că ar fi agresat sexual o fetiță de cinci ani

Publicat: 07/08/2022, 12:45

Bărbatul a intrat în atenția polițiștilor în urmă cu o săptămână, după ce mama fetiței l-a reclamat că a abuzat-o sexual pe copila ei de 5 ani. El a fost văzut în două zile diferite când a molestat-o pe fetiță.

Într-o zi a atins-o pe picioare și a încercat să o pupe pe gură, iar a doua oară a atins-o în zona intimă. În ambele zile, martori la scenă au fost oamenii din zonă, dar și mama copilului care a intervenit și a alertat anchetatorii.

“În seara zilei de 31 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de o femeie de 29 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, un bărbat care se afla în părculeţul din zona Esplanada, din Craiova, ar fi agresat-o sexual pe fiica sa, în vârstă de 5 ani. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, unde, pe o bancă au identificat un bărbat de 71 de ani, din Craiova”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Dolj.

Polițiștii au început cercetările, iar în dimineața zilei de 5 august au efectuat o percheziție domiciliară la locuinţa bărbatului bănuit de comiterea faptei, din Craiova. În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat bunuri care pot constitui mijloace de probă în dosarul penal.

Arestat pentru 30 de zile

“Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză, la data de 28 și 31 iulie a.c., în timp ce se afla în zona Esplanada ( strada Arh. Duiliu Marcu) din Craiova, ar fi exercitat acte specifice infracțiunii de agresiune sexuală asupra unei minore de 5 ani, care era la joacă în zona  respectivă”, a mai transmis Sadoveanu.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

Individul  a fost prezentat instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult