VIDEO | Polițist local, filmat când lovește un om al străzii pentru că nu purta mască. Unde s-a întâmplat

VIDEO | Polițist local, filmat când lovește un om al străzii pentru că nu purta mască. Unde s-a întâmplat
Sursa: Turnul Sfatului
Publicat: 17/01/2022, 15:19
Actualizat: 17/01/2022, 15:35

Un polițist local din Sibiu a fost filmat în timp ce lovește cu putere un om al străzii, chiar în centrul orașului. Conform celor care au văzut momentul, omul legii a făcut acest lucru pentru că bărbatul fără adăpost nu purta mască.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, la orele prânzului, și imaginile au fost filmate de camera aflată la bordul unei mașini care a trecut prin zonă, scrie Turnul Sfatului.

Conform imaginilor, un polițist local traversează strada, cerând mașinilor care se apropie să reducă viteza. Se îndreaptă către un om al străzii căruia îi reproșează ceva, după care îl trântește la pământ lovindu-l puternic în zona gâtului. Agresiunea are loc în noua stație pentru microbuzele electrice Tursib amenajată lângă parcarea Cazarma 90 din centrul istoric al Sibiului.

Ceea ce nu se vede în imagini este reacția celor din jur și, mai apoi, a polițistului.

„Polițistul i-a mai tras un pumn bărbatului aflat jos. Am oprit mașina și am coborât, să îl întreb ce literă a legii aplică în acel moment. Bărbatul pe care polițistul local l-a lovit era un om al străzii, cred că era și băut, deoarece după ce s-a ridicat iarăși s-a dus înspre polițist. Eu i-am dat câteva măști de protecție, pentru că de la acestea a pornit scandalul și i-am spus să îl lase pe polițist în pace. Când au coborât din mașini și niște taximetriști, polițistul local a dispărut rapid din zonă, traversând strada către parcul Astra”, a povestit martorul agresiunii, pentru publicația locală.

Familia Iohannis a scăpat de amendă, după ce a fost reclamată că nu a purtat mască în spațiul public

Klaus și Carmen Iohannis au fost reclamați de un cetățean la poliție pentru că nu au purtat masca de protecție în spațiul public, în Sibiu, chiar în ziua în care devenise obligatorie, însă polițiștii nu au amendat cumplul prezidențial, invocând o excepție din hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu i-a transmis cetățeanului care i-a reclamat pe șeful statului și pe soția lui că au apărut în spațiul public fără mască de protecție, în ziua când fusese introdusă obligativitatea purtării acesteia, că cei doi nu au încălcat cadrul legal.

Este vorba de ziua 10 octombrie, când cuplul prezidențial a mers prin centrul orașului Sibiu, pe drum spre redeschiderea Bisericii Evanghelice, fără masca de protecție, relatează Ora de Sibiu. Președintele Klaus Iohannis și soția nu au purtat mască până la intrarea în biserică, iar la ieșire, președintele purta mască, dar nu și soția sa, a scris presa locală.

Aceasta devenise obligatorie chiar în acea zi, când a intrat în vigoare hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, după ce rata de infectare depășise pragul de 6 la mia de locuitori, în ziua cu pricina fiind chiar de aproape 8,5.

„Nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal”

„În urma verificărilor efectuate privind petiția dumneavoastră, vă comunicăm faptul că nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal. Vă informăm că, pe raza Municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021, erau aplicabile prevederile art.2 lit. B.) din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu nr. 71 din 09.10.2021 privind prelungirea stării de alertă, precum și pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire și combatere a contaminării cu virusul SARS CoV-2”, se arată în răspunsul semnat de ședul IPJ Sibiu.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult